21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialWashingtonul a adăugat pe "lista neagră" două persoane şi o entitate care...

Washingtonul a adăugat pe “lista neagră” două persoane şi o entitate care ajutau Phenianul

Statele Unite au plasat pe “lista neagrã” doi nord-coreeni şi o corporaţie din China, pentru că acestea au contribuit la programul militar nuclear al Phenianului, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Cele două persoane lucrează în Beijing, la banca nord-coreeană Tanchon Commercial Bank, iar corporaţia Leader International Trading Limited este înregistrată în Hong Kong, informează Departamentul american al Trezoreriei.

Plasarea pe lista neagră implică îngheţarea activelor pe care aceste persoane le deţin pe teritoriul Statelor Unite ale Americii şi permite ca orice cetăţean american care comercializează cu ei să fie pasibil de urmărire penală, potrivit Departamentului de Trezorerie al SUA.

Administraţia americană a precizat că aceste măsuri reies din Rezoluţia numărul 2.087 a Consiliului de Securitate al ONU, care a înăsprit, marţi, sancţiunile privind Coreea de Nord, condamnând lansarea din 12 decembrie a unei rachete balistice.

Cele trei persoane vizate, joi, de către Statele Unite, sunt pe lista celor ale căror active financiare vor fi îngheţate.

Cele mai citite

SUA anunță măsuri pentru a da un impuls micilor afaceri cubaneze

Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat modificări de reglementare pentru a permite un sprijin financiar american mai mare pentru sectorul privat în curs de dezvoltare...

Procurorii și polițiștii desfășoară o operațiune contra evaziunii fiscale, cu peste 150 de percheziții

Procurorii și polițiștii din cadrul IGPR și de la Direcția Generală Anticorupție desfășoară o operațiune de combatere a infracțiunilor economico - financiare, în cadrul...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...
Ultima oră
Pe aceeași temă