21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialArmata pakistaneză îi acuză pe militarii indieni de uciderea unui soldat pakistanez

Armata pakistaneză îi acuză pe militarii indieni de uciderea unui soldat pakistanez

Armata pakistaneză i-a acuzat pe militarii indieni că au omorât un alt soldat, descizând focul asupra unui post de frontieră în regiunea contestată Kashmir, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Havildar Mohyuddin, soldat al armatei pakistaneze, a fost ucis “de tiruri ale trupelor indiene care nu au fost provocate”, în sectorul Battal, în jurul orei 14.00, (11.00 ora României), a explicat un oficial militar pakistanez într-un SMS transmis presei, fără să dea mai multe detalii.

India a acuzat Pakistanul că a ucis marţi doi dintre soldaţii săi în partea indiană a “liniei de control”, frontiera dintre cele două ţări rivale. Pakistanul a respins aceste acuzaşii şi afirmă că unul dintre soldaţii săi a fost ucis duminică de către militari indieni.

India şi Pakistanul s-au confruntat în trei războaie de la obţinerea independenţei în 1947. Două dintre ele au avut ca obiect regiunea Kashmir, revendicată deopotrivă de cele două ţări, care administrează fiecare câte o parte a teritoriului.

Oficiali indieni şi pakistanezi au cerut această săptămână calm şi reţinere, în scopul de a evita o nouă escaladare a violenţei între cei doi vecini dotaţi cu arme nucleare.

Grupul observatorilor militari la ONU pentru India şi Pakistan (UNMOGIP) va ancheta, la cererea Pakistanului, incidentul de duminică de la graniţă, a declarat ONU miercuri.

Cele mai citite

Tragic accident la Tomşani, Vâlcea. Un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața

Un accident tragic a avut loc în localitatea Tomșani din Vâlcea, în care un tânăr de 22 de ani a murit după ce mașina...

Victor Ponta despre candidatura lui Ciolacu la președinție: Vor să-i rupă gâtul!

Victor Ponta, fost președinte al PSD și actual consilier al șefului PSD, îl avertizează pe Marcel Ciolacu că liderii PSD care îi cer să...

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă