16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialArmata pakistaneză îi acuză pe militarii indieni de uciderea unui soldat pakistanez

Armata pakistaneză îi acuză pe militarii indieni de uciderea unui soldat pakistanez

Armata pakistaneză i-a acuzat pe militarii indieni că au omorât un alt soldat, descizând focul asupra unui post de frontieră în regiunea contestată Kashmir, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Havildar Mohyuddin, soldat al armatei pakistaneze, a fost ucis “de tiruri ale trupelor indiene care nu au fost provocate”, în sectorul Battal, în jurul orei 14.00, (11.00 ora României), a explicat un oficial militar pakistanez într-un SMS transmis presei, fără să dea mai multe detalii.

India a acuzat Pakistanul că a ucis marţi doi dintre soldaţii săi în partea indiană a “liniei de control”, frontiera dintre cele două ţări rivale. Pakistanul a respins aceste acuzaşii şi afirmă că unul dintre soldaţii săi a fost ucis duminică de către militari indieni.

India şi Pakistanul s-au confruntat în trei războaie de la obţinerea independenţei în 1947. Două dintre ele au avut ca obiect regiunea Kashmir, revendicată deopotrivă de cele două ţări, care administrează fiecare câte o parte a teritoriului.

Oficiali indieni şi pakistanezi au cerut această săptămână calm şi reţinere, în scopul de a evita o nouă escaladare a violenţei între cei doi vecini dotaţi cu arme nucleare.

Grupul observatorilor militari la ONU pentru India şi Pakistan (UNMOGIP) va ancheta, la cererea Pakistanului, incidentul de duminică de la graniţă, a declarat ONU miercuri.

Cele mai citite

Iohannis – dă-mi-o mie, NA-TO mie

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis reinventează schema clasică din blaturile fotbalului românesc. În loc de consacrata “dă-mi-o mie, na-ți-o ție”, șeful de la...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă