23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăLifestyleArbitrul român Ovidiu Hațegan a arbitrat la JO de la Rio meciul...

Arbitrul român Ovidiu Hațegan a arbitrat la JO de la Rio meciul în care s-a marcat cel mai rapid gol din istoria competiției

Brazilia este prima finalistă a turneului olimpic de fotbal de la Rio, după o victorie categorică obţinută în faţa naţionalei din Honduras, scor 6-0. În meciul arbitrat de românul Ovidiu Haţegan, Neymar a reuşit cel mai rapid gol din istoria Jocurilor Olimpice.

Starul celor de la FC Barcelona a marcat după doar 16 secunde, stabilind astfel un nou record la JO, atât în fotbalul masculin, cât şi în cel feminin.

Precedentul record era de 30 de secunde şi le aparţinea mexicanului Oribe Peralta(2012) şi hondurianului Alberth Elis (2016).

După deschiderea scorului, brazilienii s-au dezlănţuit. La pauză era deja 3-0, după "dubla" noului jucător de la Manchester City, Gabriel Jesus.

În partea a doua, Marquinhos, Luam şi din nou Neymar, din penalty, au stabilit rezultatul final, cel mai mare dintr-o semifinală olimpică din 1964 încoace, când Ungaria a trecut cu acelaşi scor de Egipt.

Este a patra finală în care Brazilia este prezentă la Jocurile Olimpice, sud-americanii fiind învinşi de fiecare dată în precedentele trei. De altfel, titlul olimpic este singurul care lipseşte din palmaresul Selecao.

În urmă cu patru ani, la Londra, Brazilia a pierdut în ultimul act cu Mexic, scor 1-2. 

Cele mai citite

Trei țări europene recunosc statul Palestina, provocând nemulțumirea Israelului

Încă trei țări europene - Spania, Republica Irlanda și Norvegia - au luat decizia să recunoască statul Palestina, provocând nemulțumirea statului Israel. Teoretic, statul Palestina,...

Sebastian Burduja, aproape de victorie: “Puțini credeau posibil acum câteva săptămâni”

Sebastian Burduja, candidat la Primăria Capitalei, a postat un mesaj pe pagina sa de LinkedIn. El susține că este aproape de victorie, din datele...

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....
Ultima oră
Pe aceeași temă