16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleArbitrul român Ovidiu Hațegan a arbitrat la JO de la Rio meciul...

Arbitrul român Ovidiu Hațegan a arbitrat la JO de la Rio meciul în care s-a marcat cel mai rapid gol din istoria competiției

Brazilia este prima finalistă a turneului olimpic de fotbal de la Rio, după o victorie categorică obţinută în faţa naţionalei din Honduras, scor 6-0. În meciul arbitrat de românul Ovidiu Haţegan, Neymar a reuşit cel mai rapid gol din istoria Jocurilor Olimpice.

Starul celor de la FC Barcelona a marcat după doar 16 secunde, stabilind astfel un nou record la JO, atât în fotbalul masculin, cât şi în cel feminin.

Precedentul record era de 30 de secunde şi le aparţinea mexicanului Oribe Peralta(2012) şi hondurianului Alberth Elis (2016).

După deschiderea scorului, brazilienii s-au dezlănţuit. La pauză era deja 3-0, după "dubla" noului jucător de la Manchester City, Gabriel Jesus.

În partea a doua, Marquinhos, Luam şi din nou Neymar, din penalty, au stabilit rezultatul final, cel mai mare dintr-o semifinală olimpică din 1964 încoace, când Ungaria a trecut cu acelaşi scor de Egipt.

Este a patra finală în care Brazilia este prezentă la Jocurile Olimpice, sud-americanii fiind învinşi de fiecare dată în precedentele trei. De altfel, titlul olimpic este singurul care lipseşte din palmaresul Selecao.

În urmă cu patru ani, la Londra, Brazilia a pierdut în ultimul act cu Mexic, scor 1-2. 

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă