32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăJean-Claude Juncker: Atena are timp până la 18 octombrie să arate că...

Jean-Claude Juncker: Atena are timp până la 18 octombrie să arate că este decisă să facă reformele promise

Liderul Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a dat luni Greciei termen până la 18 octombrie, data următorului summit european, pentru a-şi arăta hotărârea cu privire la reformele promise în schimbul ajutorului din partea creditorilor internaţionali, potrivit Mediafax.

“Noi am subliniat că înainte de orice nouă deblocare de fonduri, Grecia trebuie să-şi arate hotărârea de a pune în aplicare reformele promise până la 18 octombrie, cel târziu”, a declarat Juncker într-o conferinţă de presă la Luxemburg, după o întâlnire a miniştrilor de finanţe din zona euro.

“Troica de creditori ai Greciei ne-a ţinut la curent cu situaţia din ţară. Am fost bucuroşi să aflăm că s-au făcut progrese substanţiale în ultimele zile”, a adăugat Juncker.

“Dar noi facem apel la troică să finalizeze discuţiile cât mai repede posibil”, a continuat el.

“În ceea ce priveşte Grecia, mai sunt multe de făcut”, a afirmat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

Atena încearcă să obţină deblocarea unei tranşe vitale de 31,5 miliarde de euro dintr-un împrumut internaţional de 130 de miliarde, acordat iarna trecută şi destinat recapitalizării băncilor sale, şi să înceapă să ramburseze datoria sa internă de aproape 8 miliarde de euro.

Plata a fost blocată în iunie de creditorii ţării, în aşteptarea adoptării unui nou pachet de reduceri bugetare şi de austeritate.

Citeşte şi:

 Antonis Samaras: Grecia este “la limita” a ceea ce se poate solicita poporului său

Cele mai citite

VIDEO. Show-ul “Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu

Cristian Ciauşu, un talentat tânăr de 14 ani care cântă la nai, a triumfat în finala sezonului 14 al emisiunii „Românii au talent” difuzată...

Netanyahu spune că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare...

Guvernul Ciolacu Prelungește Plafonarea Prețurilor la Energie până în 2025

Protecția Consumatorilor Români În Fața Volatilității Pieței Energetice Creșterea prețurilor la energie a fost una dintre principalele cauze ale inflației în multe țări. România a...
Ultima oră
Pe aceeași temă