27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAproximativ 50.000 de profesori olandezi, aflaţi în grevă, au protestat la Amsterdam

Aproximativ 50.000 de profesori olandezi, aflaţi în grevă, au protestat la Amsterdam

Aproximativ 50.000 de profesori, aflaţi în grevă, s-au întâlnit marţi pe un stadion de fotbal din Amsterdam, pentru a protesta împotriva reducerilor bugetare planificate de Guvern în sectorul educaţiei din Olanda, conform sindicatelor, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Aceasta este cea mai mare grevă de o zi, din toate timpurile, în educaţia olandeză”, a declarat Thijs den Otter, un purtător de cuvânt al Sindicatului General al Profesorilor (AOb), conform căruia 1.700 de şcoli olandeze au fost marţi închise.

Reuniţi pe stadionul echipei de fotbal Ajax Amsterdam, profesorii şi-au exprimat opoziţia faţă de reducerile bugetare din sectorul educaţiei referitoare la copiii aflaţi în dificultate. Aceste reduceri sunt estimate la valoarea de aproximativ 300 de milioane de euro pe an, începând cu 2015.

“Guvernul nu are nici o consideraţie pentru învăţământ, chiar pot spune dispreţ”, a declarat Den Otter, conform căruia, mai mulţi învăţători, elevi şi părinţi au luat cuvântul pe stadion. Nici un politician nu a fost invitat să vorbească în faţa manifestanţilor.

Guvernul minoritar de centru-dreapta, al premierului liberal Mark Rutte, s-a angajat în octombrie 2010, atunci când a preluat puterea, să repună bugetul statului în echilibru, în 2015, folosindu-se de un vast program de tăieri bugetare.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, despre valorile partidului PNL: “Nu s-a schimbat nimic”

La lansarea candidaţilor liberali din judeţul Argeş, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că, deși valorile tradiţionale ale partidului au rămas neschimbate, contextul...

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa, în finala turneului de la Strasbourg

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 500 de la Strasbourg, după ce a trecut în...

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă