32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMoody's: Riscul de default al Greciei rămâne ridicat chiar şi după acordul...

Moody’s: Riscul de default al Greciei rămâne ridicat chiar şi după acordul cu creditorii

Riscul de default (încetare de plăţi) al Greciei rămâne ridicat chiar şi după acordul de restructurare a datoriilor, încheiat săptămâna trecută, potrivit unui raport publicat luni de agenţia de evaluare financiară Moody’s, citat de AFP, potrivit Mediafax.

“Anunţul din 21 februarie privind susţinerea Greciei este un pas important, dar riscul de default va rămâne ridicat chiar şi după schimbul de obligaţiuni pentru reducerea datoriilor”, a afirmat în raport analistul Sarah Carlson.

“Povara datoriilor va fi mare pentru mulţi ani, iar Grecia nu va avea acces la pieţele financiare private după încheierea celui de-al doilea program de asistenţă financiară”, potrivit Moody’s.

Agenţia semnalează totodată riscul politic, legat de aplicarea măsurilor de reformă, implicat de rezultatul alegenerilor generale programate în aprilie.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat săptămâna trecută un al doilea program de susţinere a Greciei, în valoare totală de 237 miliarde de euro, care include două componente, una publică, de 130 de miliarde de euro, şi una prin care creditorii privaţi au acceptat reducerea datoriilor elene cu 53,5%, respectiv cu 107 miliarde de euro.

Cele mai citite

Robert Cazanciuc a lansat o carte despre Constituție pentru copii și tineri

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la lansarea volumului său "Constituţia pentru copii şi tineri… de toate vârstele", că acesta va crea...

VIDEO. Show-ul “Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu

Cristian Ciauşu, un talentat tânăr de 14 ani care cântă la nai, a triumfat în finala sezonului 14 al emisiunii „Românii au talent” difuzată...

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene,...
Ultima oră
Pe aceeași temă