21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportOltean, către opoziţie: Cred că aţi ales o cale greşită, reflectaţi şi...

Oltean, către opoziţie: Cred că aţi ales o cale greşită, reflectaţi şi rămâneţi în Parlament

Democrat-liberalul Ioan Oltean le-a cerut miercuri deputaţilor din opoziţie să mai “reflecteze” la ideea protestului lor parlamentar, el spunând în plenul Camerei că “de când e lumea lume”, absenţa de la lucru nu a fost o formă de luptă parlamentară, potrivit Mediafax.

Oltean a spus, de la tribuna Parlamentului, că a crezut că este “o simplă glumă” această formă de luptă pe care opoziţia încearcă să o materializeze, aşa cum s-a întâmplat cu ideea opoziţiei legată de demisia din Parlament.

“Credeam că va avea aceeaşi soartă, pentru că uneori şi oamenii politici mai spun lucruri trăsnite”, a adăugat Ioan Oltean, care a arătat că noţiunea de grevă parlamentară nu a găsit-o în nicio legislaţie.

El a precizat că întotdeauna s-a pronunţat împotriva părăsirii sălii de şedinţe a Parlamentului, deoarece a crezut că aceasta este o formă neparlamenatră lipsită de responsabilitate şi chiar “o formă de laşitate în lupta politică”.

“De când e lumea lume, absenţa de la lucru nu a fost o formă de luptă a Parlamentului parlamentară”, le-a spus Oltean deputaţilor opoziţiei, arătând că, “de când e lumea lume, majoritatea a decis”.

El a mai spus că locul opoziţiei este în Parlament şi singura cale este dialogul dintre putere şi opoziţie.

“Cred că aţi ales o cale greşită, o cale pe care electoratul nu cred că o împărtăşeşte. Vă rog să reflectaţi cu mai multă seriozitate şi să nu ducem în derizoriu calitatea de deputat al opoziţiei. (…)Reflectaţi şi rămâneţi alături de noi, aici, în Parlament”, a adăugat Oltean.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD şi PNL au aprobat, miercuri, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar două abţineri, propunerea lui Victor Ponta ca opoziţia să intre în “protest parlamentar pe perioadă nedeterminată”.

Cele mai citite

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...

Rusia – Ucraina, ziua 842: Zelenski cere G7 un Plan Marshall

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor din ţările G7 să aprobe un "Plan Marshall" pentru reconstrucţia Ucrainei după pagubele cauzate de invazia Rusiei. Avem...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă