19.3 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialJulian Assange a fost eliberat, după achitarea cauţiunii

Julian Assange a fost eliberat, după achitarea cauţiunii

Julian Assange a fost eliberat  după achitarea cauţiunii stabilite de Înalta Curte de Justiţie din Londra, a anunţat un purtător de cuvânt al WikiLeaks, citat de Mediafax.

“Assange şi echipa sa de avocaţi se vor prezenta în curând” la ieşirea din tribunal, declarase de asemenea un purtător de cuvânt al Curţii.

Înalta Curte de Justiţie din Londra a aprobat joi, în apel, eliberarea condiţionată a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Astfel, Assange va trebui să poarte o brăţară electronică, să fie consemnat la domiciliu pe proprietatea unui prieten al său, la aproximativ 200 de kilometri de Londra, să respecte restricţii de circulaţie şi să achite o cauţiune de 240.000 de lire sterline (283.000 de euro), dintre care 200.000 în numerar.

Fondatorul WikiLeaks, un site care publică, de la sfârşitul lui noiembrie, telegrame diplomatice americane, punând într-o situaţie jenantă numeroase ţări, a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, într-un presupus caz de viol, în Suedia.

Cele mai citite

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...

Rusia – Ucraina, ziua 843: Putin declară câți militari ruși luptă în Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina. 'Avem aproape 700.000 bărbaţi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă