27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialJulian Assange a fost eliberat, după achitarea cauţiunii

Julian Assange a fost eliberat, după achitarea cauţiunii

Julian Assange a fost eliberat  după achitarea cauţiunii stabilite de Înalta Curte de Justiţie din Londra, a anunţat un purtător de cuvânt al WikiLeaks, citat de Mediafax.

“Assange şi echipa sa de avocaţi se vor prezenta în curând” la ieşirea din tribunal, declarase de asemenea un purtător de cuvânt al Curţii.

Înalta Curte de Justiţie din Londra a aprobat joi, în apel, eliberarea condiţionată a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Astfel, Assange va trebui să poarte o brăţară electronică, să fie consemnat la domiciliu pe proprietatea unui prieten al său, la aproximativ 200 de kilometri de Londra, să respecte restricţii de circulaţie şi să achite o cauţiune de 240.000 de lire sterline (283.000 de euro), dintre care 200.000 în numerar.

Fondatorul WikiLeaks, un site care publică, de la sfârşitul lui noiembrie, telegrame diplomatice americane, punând într-o situaţie jenantă numeroase ţări, a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, într-un presupus caz de viol, în Suedia.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă