23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFranţa, sub o ameninţare teroristă majoră (şeful contrainformaţiilor franceze)

Franţa, sub o ameninţare teroristă majoră (şeful contrainformaţiilor franceze)

Franţa se află sub o ameninţare teroristă majoră, susţine şeful contrainformaţiilor franceze, Bernard Squarcini, în comentariile publicate sâmbătă de cotidianul Le Monde şi preluate de AFP, citata de Agerpres.

 

‘Toate semnalele sunt pe roşu. Franţa este sub o ameninţare teroristă majoră’, a avertizat Squarcini, şeful Direcţiei Centrale de Informaţii Interne (DCRI).

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, Bernard Squarcini a amintit în special răpirea, vineri, a cinci cetăţeni francezi în nordul Nigerului, precum şi de ‘informaţiile concordante care ne parvin’.

În ultima săptămână, oficialii francezi şi-au înmulţit avertismentele cu privire la un posibil atac terorist. Cu o săptămână în urmă, în Jurnal du Dimanche, Bernard Squarcini a semnalat că ‘ameninţarea cu un atac pe teritoriul francez nu a fost niciodată atât de mare’.

Comentariile sale au fost confirmate joi de ministrul de interne, Brice Hortefeux, care a afirmat că ‘ameninţarea s-a intensificat în ultimele zile şi în ultimele ore’.

Aceste ameninţări intervin în contextul în care Franţa a adoptat la 14 septembrie o lege ce interzice purtarea vălului islamic în spaţiul public. La aceasta se adaugă participarea unui contingent francez la operaţiunile din Afganistan, atacul din iulie de către un comando francez împotriva unei baze Al-Qaida în Magrebul islamic /AQMI/, soldat cu moartea a şapte islamişti.

Marţi seara, Turnul Eiffel şi staţia Saint-Michel au fost evacuate de poliţie după alerte cu bombă care s-au dovedit ulterior false.

Cele mai citite

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă