11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialFranţa, sub o ameninţare teroristă majoră (şeful contrainformaţiilor franceze)

Franţa, sub o ameninţare teroristă majoră (şeful contrainformaţiilor franceze)

Franţa se află sub o ameninţare teroristă majoră, susţine şeful contrainformaţiilor franceze, Bernard Squarcini, în comentariile publicate sâmbătă de cotidianul Le Monde şi preluate de AFP, citata de Agerpres.

 

‘Toate semnalele sunt pe roşu. Franţa este sub o ameninţare teroristă majoră’, a avertizat Squarcini, şeful Direcţiei Centrale de Informaţii Interne (DCRI).

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, Bernard Squarcini a amintit în special răpirea, vineri, a cinci cetăţeni francezi în nordul Nigerului, precum şi de ‘informaţiile concordante care ne parvin’.

În ultima săptămână, oficialii francezi şi-au înmulţit avertismentele cu privire la un posibil atac terorist. Cu o săptămână în urmă, în Jurnal du Dimanche, Bernard Squarcini a semnalat că ‘ameninţarea cu un atac pe teritoriul francez nu a fost niciodată atât de mare’.

Comentariile sale au fost confirmate joi de ministrul de interne, Brice Hortefeux, care a afirmat că ‘ameninţarea s-a intensificat în ultimele zile şi în ultimele ore’.

Aceste ameninţări intervin în contextul în care Franţa a adoptat la 14 septembrie o lege ce interzice purtarea vălului islamic în spaţiul public. La aceasta se adaugă participarea unui contingent francez la operaţiunile din Afganistan, atacul din iulie de către un comando francez împotriva unei baze Al-Qaida în Magrebul islamic /AQMI/, soldat cu moartea a şapte islamişti.

Marţi seara, Turnul Eiffel şi staţia Saint-Michel au fost evacuate de poliţie după alerte cu bombă care s-au dovedit ulterior false.

Cele mai citite

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă