20.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecial"Deraierea" din Rusia: O noua lovitura a rebelilor ceceni?

“Deraierea” din Rusia: O noua lovitura a rebelilor ceceni?

Anchetatorii Parchetului rus au anuntat sambata ca au gasit resturile unui dispozitiv explozibil in locul in care a deraiat trenul de pe ruta Moscova-Sankt Petersburg, drama soldata cu moartea a 25 de persoane, disparitia altor 26 si ranirea a peste 100, conform celui mai recent bilant stabilit de catre autoritatile ruse.
Trenul a fost vizat de un atentat, a confirmat duminica purtatorul de cuvant al comisiei de ancheta, Vladimir Markin, dupa ce in noaptea precedenta directorul serviciului de informatii al Federatiei Ruse – FSB, Alexandr Bortnikov, precizase ca deraierea trenului Nevski Express a fost provocata de o bomba cu o putere echivalenta cu sapte kilograme de dinamita.

Deraierea a patru vagoane ale trenului Nevski Express, care asigura legatura dintre Moscova si Sankt Petersburg, a avut loc vineri, la ora locala 21.34 (20.34, ora Romaniei), in regiunea Novgorod, din nord-vestul Rusiei. Potrivit unei surse din randul fortelor de ordine ruse, citata de Interfax, "in apropierea caii ferate a fost descoperit un crater cu diametrul de un metru", iar martorii oculari afirma ca au auzit o bubuitura puternica inainte de accident.
Trenul avea in componenta 14 vagoane care transportau aproape 600 de pasageri si 20 de conductori, a anuntat Ministerul rus al Situatiilor de Urgenta, citat de ITAR-TASS.

In august 2007, un atentat cu bomba a provocat in Rusia deraierea unui tren de acelasi tip, Nevski Express, accident soldat cu 60 de raniti, care a reinviat spectrul atentatelor puse la cale de rebelii ceceni.
Nici o revendicare credibila nu a fost formulata pana ieri seara, insa ministrul rus de Interne, Rasid Nurgaliev, a dat asigurari ca politia dispune de indicii.

Cele mai citite

Veste bună pentru părinți! Nouă grădinițe din Sectorul 5 rămân deschise pe timpul verii

Nouă grădiniţe din Sectorul 5 vor fi deschise, în perioada iulie-august, printr-un proiect care va fi finanţat din bugetul local, ce sprijină familiile cu...

O rețea uriașă de fraude online a fost anihilată în urma unei operațiuni globale

Cetăţeanul chinez Yunhe Wang a fost arestat pentru că ar fi fost creierul din spatele unei reţele uriaşe care a furat miliarde de dolari....

Un bărbat cu permisul suspendat a intrat într-o audiere online la instanță în timp ce conducea

Un judecător din Michigan a rămas surprins când un bărbat care a fost acuzat că a condus cu permisul suspendat a apelat la o...
Ultima oră
Pe aceeași temă