22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSportVacaroiu: Sedinta comuna ar putea fi joi

Vacaroiu: Sedinta comuna ar putea fi joi

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, astazi, ca maine se vor reuni Birourile Permanente ale Parlamentului si ar urma ca joi sa fie organizata sedinta comuna a celor doua Camere, pentru a se dezbate suspendarea sefului statului.

Nicolae Vacaroiu a mai spus ca avizul Curtii Constitutionale va fi trimis in aceasta seara catre Monitorul Oficial, pentru a-l publica maine dimineata.

Presedintele Senatului a mai spus ca Basescu si-a amanat vizita in Macedonia, programata pentru joi si vineri. Pana in prezent, Administratia Prezidentiala nu a confirmat amanarea vizitei.

Vacaroiu a mai precizat ca, daca Parlamentul va decide suspendarea presedintelui, hotararea respectiva va fi trimisa Curtii Constitutionale, care trebuie sa decida daca au fost indeplinite toate procedurile legale.

La randul ei, Curtea va trimite catre Parlament constatarea, dupa care hotararea Parlamentului de suspendare va fi publicata in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a trimis, astazi, Parlamentului motivatia avizului dat cu privire la propunerea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă