19.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportVacaroiu: Sedinta comuna ar putea fi joi

Vacaroiu: Sedinta comuna ar putea fi joi

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, astazi, ca maine se vor reuni Birourile Permanente ale Parlamentului si ar urma ca joi sa fie organizata sedinta comuna a celor doua Camere, pentru a se dezbate suspendarea sefului statului.

Nicolae Vacaroiu a mai spus ca avizul Curtii Constitutionale va fi trimis in aceasta seara catre Monitorul Oficial, pentru a-l publica maine dimineata.

Presedintele Senatului a mai spus ca Basescu si-a amanat vizita in Macedonia, programata pentru joi si vineri. Pana in prezent, Administratia Prezidentiala nu a confirmat amanarea vizitei.

Vacaroiu a mai precizat ca, daca Parlamentul va decide suspendarea presedintelui, hotararea respectiva va fi trimisa Curtii Constitutionale, care trebuie sa decida daca au fost indeplinite toate procedurile legale.

La randul ei, Curtea va trimite catre Parlament constatarea, dupa care hotararea Parlamentului de suspendare va fi publicata in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a trimis, astazi, Parlamentului motivatia avizului dat cu privire la propunerea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

SUA şi Ucraina au încheiat un acord de apărare considerat un precursor al aderării la NATO

Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa...

Paul Stănescu: „PSD va avea candidat la prezidențiale un membru al partidului”

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, spune că PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale și exclude varianta ca Mircea...

Revolut introduce, în prag de vacanță, o nouă funcție de securitate pentru a proteja fondurile clienților de hoții de buzunare

Revolut, banca digitală cu peste 3,5 milioane de clienți retail în România și 40 de milioane la nivel global, introduce funcția Protecția Fondurilor, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă