32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialConducerea televiziunii publice a dat explicatii la Senat

Conducerea televiziunii publice a dat explicatii la Senat

Televiziunea Romana a avut, in 2006, pierderi totale de 130 de miliarde de lei vechi, a declarat astazi, directorul economic al televiziunii publice, Cipriana Voicu.

De altfel, Consiliul de Administratie al TVR si presedintele director-general, Tudor Giurgiu au raspuns, mai ales, intrebarilor referitoare la situatia financiara a institutiei si la pierderea dreptului de transmisie a meciurilor de fotbal din Liga I. In urma audierilor, Comisia de Cultura din Senat va demara o ancheta, referitoare la situatia TVR.

Presedintele director general al TVR, Tudor Giurgiu, a motivat cheltuielile mari de anul trecut prin faptul ca, in 2006, a fost introdusa taxa pe valoare adaugata la achizitia licentelor pentru filme, precum si din cauza ca TVR a platit, in 2006, drepturile de autor.

In timpul audierilor, Tudor Giurgiu a reafirmat faptul ca situatia financiara a televiziunii publice este stabila. El a admis ca in luna ianuarie au fost incasari mai mici, insa acestea au fost datorate in special necolectarii taxei TV.

"Am avut o problema de 'cash' pentru ca a trebuit sa renegociem contractele cu companiile private ce au rezultat in urma desfiintarii societatii Electrica. Si fondul de salarii pe luna decembrie a fost ceva mai mare decat in celelalte luni ale anului" – a adaugat presedintele director-general al TVR.

Totodata, Tudor Giurgiu a mentionat ca salariile angajatilor au fost platite intotdeauna la timp.

Dupa articole de presa in care se spunea ca TVR ar fi in faliment, Tudor Giurgiu a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca postul public nu are probleme financiare, dar a anuntat concedieri colective si incetarea colaborarii cu patru directori.

Pe lista este si directorul stirilor, Rodica Culcer, careia i se reproseaza probleme de management.

Giurgiu a mai spus ca taxa TV trebuie sa creasca de la 4 la 6 RON (crestere cu 5% a veniturilor din taxa) fara de care TVR risca sa nu-si mai poata indeplini misiunea de serviciu public.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Ana-Maria Brânză, mesaj trist, dar realist: Este o reuşită faptul că avem un sportiv calificat, pe floretista Mălina Călugăreanu, la Jocurile Olimpice de la...

Fosta campioană olimpică, mondială şi europeană Ana-Maria Brânză a declarat, sâmbătă, că toată lumea trebuie să accepte că pentru scrima românească este o reuşită...

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova a produs o evaziune fiscală de peste 500000 de euro din vânzarea de bere

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei....

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene,...
Ultima oră
Pe aceeași temă