13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialConducerea televiziunii publice a dat explicatii la Senat

Conducerea televiziunii publice a dat explicatii la Senat

Televiziunea Romana a avut, in 2006, pierderi totale de 130 de miliarde de lei vechi, a declarat astazi, directorul economic al televiziunii publice, Cipriana Voicu.

De altfel, Consiliul de Administratie al TVR si presedintele director-general, Tudor Giurgiu au raspuns, mai ales, intrebarilor referitoare la situatia financiara a institutiei si la pierderea dreptului de transmisie a meciurilor de fotbal din Liga I. In urma audierilor, Comisia de Cultura din Senat va demara o ancheta, referitoare la situatia TVR.

Presedintele director general al TVR, Tudor Giurgiu, a motivat cheltuielile mari de anul trecut prin faptul ca, in 2006, a fost introdusa taxa pe valoare adaugata la achizitia licentelor pentru filme, precum si din cauza ca TVR a platit, in 2006, drepturile de autor.

In timpul audierilor, Tudor Giurgiu a reafirmat faptul ca situatia financiara a televiziunii publice este stabila. El a admis ca in luna ianuarie au fost incasari mai mici, insa acestea au fost datorate in special necolectarii taxei TV.

"Am avut o problema de 'cash' pentru ca a trebuit sa renegociem contractele cu companiile private ce au rezultat in urma desfiintarii societatii Electrica. Si fondul de salarii pe luna decembrie a fost ceva mai mare decat in celelalte luni ale anului" – a adaugat presedintele director-general al TVR.

Totodata, Tudor Giurgiu a mentionat ca salariile angajatilor au fost platite intotdeauna la timp.

Dupa articole de presa in care se spunea ca TVR ar fi in faliment, Tudor Giurgiu a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca postul public nu are probleme financiare, dar a anuntat concedieri colective si incetarea colaborarii cu patru directori.

Pe lista este si directorul stirilor, Rodica Culcer, careia i se reproseaza probleme de management.

Giurgiu a mai spus ca taxa TV trebuie sa creasca de la 4 la 6 RON (crestere cu 5% a veniturilor din taxa) fara de care TVR risca sa nu-si mai poata indeplini misiunea de serviciu public.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă