33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialCupa Davis România - Slovacia: 2-3, scor final. Barajul Grupei Mondiale, RATAT!...

Cupa Davis România – Slovacia: 2-3, scor final. Barajul Grupei Mondiale, RATAT! Cinci ani în zona Euro/Africană

UPDATE: Echipa de Cupa Davis a României a fost învinsă de Slovacia, în cadrul întâlnirii de la Mamaia, care conta pentru barajul Grupei Mondiale. Cu trei meciuri câștigate, din primele 4 partide, slovacii și-au asigurat accesul în play-off-ul primul eșalon mondial.

România va evolua și în anul 2016 tot în Grupa I zona Euro-Africană, acolo unde a fost retrogradată, la finalul lui 2011, din Grupa Mondială, eșalon în care evoluează cele mai 16 echipe ale lumii. După ce a învins Suedia, scor 5-0, în primul tur al Grupei I zona Euro-Africană, România a dat piept, în turul al doilea, cu Slovacia, echipă care de asemenea obținuse în runda anterioară un grăitor 5-0 cu Slovenia.

Citește și Cupa Davis: România a urcat un loc în clasamentul mondial, după duelul cu Slovacia

Echipa lui Andrei Pavel pornise cu șanse în duelul de la clubul IDU din Mamaia, după ce Copil a câștigat primul meci al întâlnirii, în fața lui Gombos. Calificarea a fost însă compromisă după ce perechea Tecău/Mergea (5/7 ATP la dublu) a pierdut poate cel mai sigur meci al duelului, în fața unui cuplu aproape inexistent în circuitul ATP de dublu. Copil nu a mai putut întoarce nici el situația, în ciuda unul meci foarte bun făcut în fața lui Klizan, un jucător cu 142 de locuri mai bine clasat.

Rezultatele partidei România – Slovacia:

Marius Copil (180 ATP) – Norbert Gombos (126 ATP): 7-6(7/5), 6-7 (6/8), 6-4, 7-6 (12/10)

Adrian Ungur (199 ATP) – Martin Klizan (38 ATP): 4-6, 2-6, 0-6

Horia Tecău (5 ATP dublu)/Florin Mergea (7 ATP) – A. Martin (289 ATP)/I. Zelenay (100 ATP): 5-7, 3-6, 3-6.

Marius Copil (180 ATP) – Martin Klizan (38 ATP): 6-7 (3/7), 3-6, 3-6

Adrian Ungur (199 ATP) – Norbert Gombos (126 ATP) – 6-4, 6-4 (meci fără miză).

Duelul s-a disputat pe litoralul Mării Negre, la Mamaia, la clubul IDU, acolo unde o lungă perioadă de timp a fost legitimată și Simona Halep. De altfel meciul a fost asistat de mai multe persoane din tenisul românesc, pe lângă echipa României și membri ai familiilor jucătorilor aflându-se în tribune și tatăl Simonei Halep sau președintele FRT, George Cosac.

—-

UPDATE: Slovacia a trecut în avantaj, după ce perechea Horia Tecău/Florin Mergea a pierdut în mod surprinzător meciul de dublu din Cupa Davis. România este condusă, cu scorul de 2-1, la general, înaintea ultimelor două meciuri, de simplu, de duminică.

Citește și Cupa Davis: Marius Copil a fost învins de Klizan

 

Citește și Tecău și Mergea au pierdut meciul cu slovacii. Duel de COȘMAR, la Constanța!

Programul meciurilor de duminică:

Ora 13.00 – Marius Copil (180 ATP) – Martin Klizan (38 ATP)

În continuare – Adrian Ungur (199 ATP) – Norbert Gombos (126 ATP)

Având în vedere că duelul se bazează pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri, Copil trebuie să se impună în fața lui Klizan ca România să mai rămână în joc și pentru ultimul meci.

Dacă va pierde, România va reveni, în 2016, în primul tur al Grupei I, zona Euro/Africană, acolo unde evoluează din 2012 încoace.

—–

UPDATE: România şi Slovacia se află la egalitate după prima zi a duelului din Cupa Davis. Marius Copil a câştigat meciul cu Gombos, în timp ce Adrian Ungur a cedat în fața lui Klizan.

Urmărește și Live Score Cupa Davis: Tecău/Mergea – Martin/Zelenay, sâmbătă, de la ora 15.00. Meci crucial pentru România

Marius Copil (180 ATP), racheta numărul 1 a echipei de Cupa Davis, l-a învins pe Norbert Gombos (126 ATP), al doilea jucător al Slovaciei, scor 7-6(7/5), 6-7 (6/8), 6-4, 7-6 (12/10), după un meci maraton care a durat 3 ore și 49 de minute de joc.

Tot vineri, în continuarea acestui meci, s-a disputat cea de a doua partidă de simplu dintre cele două țări, carea va avea loc între Adrian Ungur (199 ATP) și Martin Klizan (38 ATP). Numărul 1 al slovacilor l-a învins pe Ungur cu scorul de 6-4, 6-2, 6-0, după o oră și 33 minute de joc.

Citește și Bucharest Open: Monica Niculescu, prima semifinalistă, după ce a trecut de Andreea Mitu

—–

LIVE SCORE România – Slovacia 3-1 (seturi). Copil – Gombos: 7-6(7/5), 6-7 (6/8), 6-4, 7-6 (12/10)

Ora 17.00: VICTORIE, România! Copil aduce primul punct în duelul cu Slovacia.

Ora 16.50: Copil revine, în tiebreak, de la scorul de 0-4, egalând la 5-5.

Ora 16.43: Al patrulea set va fi decis la tibreak.

Ora 16.33: Copil revine și este la doar un punct distanță de adversar. Mai are nevoie doar să-și câștige următorul serviciu pentru a-l egala pe Gombos.

Ora 16.25: Copil a fost condus cu 4-1 în setul al patrulea, dar dă semne că ar putea reveni.

Ora 16.10: Setul 4 a început break-uri. Se anunță un duel foarte strâns și în această rundă.

Ora 16.00: A început setul al patrulea, care ar putea fi decisiv dacă îl va câștiga Copil.

Ora 15.54: Copil câștigă setul al treilea. Mai are nevoie de încă unul pentru a se impune în această partidă, deoarece se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci seturi.

Ora 15.47: Copil are 5-3 în și este la un singur punct de câștigarea setului.

Ora 15.23: Copil începe cu break setul numărul trei.

Ora 15.15: După mai bine de două ore de joc meciul intră în setul al treilea. Meciul este foarte strâns.

Ora 13.10: A început meciul dintre Marius Copil (180 ATP) și Norbert Gombos (126 ATP), care marchează începutul duelului România – Slovacia. 

Vezi aici Program Cupa Davis România – Slovacia

—-

România întâlnește echipa Slovaciei, în Cupa Davis, în lupta pentru play-off-ul Grupei Mondiale, acolo unde vor evolua elitele tenisului din întreaga lume. Copil, Tecău, Mergea și Ungur evoluează contra slovacilor, la Mamaia, între 17-19 iulie.

Marius Copil (180 ATP) și Norbert Gombos (126 ATP) au deschis seria meciurilor dintre România și Slovacia, care au loc în acest week-end, la clubul IDU din Mamaia.

Tot vineri, după această partidă, urmează duelul dintre Adrian Ungur (199 ATP) – Martin Klizan (38 ATP).

Meciul dintre România și Slovacia are loc în turul al doilea al Grupei I zona Euro/Africană. Din 2011, nu au mai ajuns românii în play-off-ul Grupei Mondiale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Scholz își exprimă îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie a extremei drepte în alegerile din Franța

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică că este "îngrijorat" de perspectiva unei victorii a extremei drepte în viitoarele alegeri parlamentare din Franța. Partidul președintelui...

Formațiile Croației și Italiei speră amândouă să ajungă în optimile de finală ale Euro 2024

Azzurrii ar putea face o schimbare în atac pentru finala Grupei B de la Leipzig Croația și Italia speră amândouă să ajungă în optimile de...

Fotbalistul francez Tchouaméni afirmă că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”

Mijlocașul francez al echipei Real Madrid, Aurélien Tchouaméni, a declarat duminică că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”, referindu-se la alegerile legislative anticipate din Franța...
Ultima oră
Pe aceeași temă