32.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăLifestyleAcademia continuă dominaţia la juniori

Academia continuă dominaţia la juniori

Nu mai este nici o surpriză că Academia Hagi este cea mai bună echipă la nivel juvenil din întreaga regiune de est. Anul acesta însă, diferenţa de valoare dintre echipele Academiei (o parte evoluează sub titulatura FC Viitorul) şi restul combatantelor este însă uriaşă, iar eforturile cluburilor din zonă de a recupera distanţa par sortite eşecului. „Nu vorbim cu falsă modestie când spunem că suntem, la acest moment, singurul club din ţară organizat după sistemul din străinătate, iar rezultatele sunt normale. Intenţiile cluburilor din zonă, de a se apropia de noi, n-au nicio şansă de reuşită dacă nu se schimbă mentalităţile, proiectele prezentate cu surle şi trâmbiţe fiind sortite eşecului atâta timp cât nu sunt făcute decât pe hârtie. Diluarea valorică a competiţiilor juvenile ne-a pus într-o situaţie neplăcută, pentru că nici un club nu vrea să câştige toate meciurile şi să aibă probleme doar când se întâlnesc echipele aparţinând aceleiaşi grupări, dar asta se întâmplă acum“, ne-a declarat Paul Peniu, preşedintele Academiei Hagi.

De fapt, situaţia actuală de la juniori, unde Academia a obţinut 21 de victorii din 21 de meciuri jucate de primele echipe, este una de-a dreptul dramatică pentru fotbalul românesc.

Decizia FRF de a muta echipele bucureştene a făcut praf un campionat şi aşa slab, iar previziunile preşedintelui Academiei de la startul sezonului s-au adeverit chiar mai repede decât se aştepta cineva.

„Am anticipat bine că va fi un campionat extraordinar de slab şi îmi pare rău că este aşa. Nu dau eu lecţii, dar sunt cluburi din zonă care puteau mai mult decât să ne împungă la nivel declarativ. La juniori A şi B este greu să găsim concurenţă, iar la nivel mai mic situaţia e similară, acolo având câte două sau trei echipe înscrise, pentru că piramida noastră este funcţională în realitate, nu doar pe hârtii frumos colorate. Este trist însă că nu avem cu cine juca, iar când se va termina faza regională vom începe să vedem exact unde suntem ca valoare“, a continuat preşedintele.

 

PROBLEME

Nimeni nu este interesat de juniori

Strict statistic, Viitorul conduce în clasamentul real din toate cele 5 categorii de juniori, chiar dacă la juniori B şi D pe primul loc apare o altă formaţie, dar cu mai multe meciuri jucate. De ce s-a ajuns aici? “Pentru că pe nimeni nu interesează cu adevărat juniorii. FRF obligă cluburile afiliate să aibă şi grupe de juniori, iar majoritatea au adunat nişte copii, i-au lăsat să joace şi dacă iese cineva de acolo e bine, dacă nu, nu e nici o problemă. Când văd ce s-a ales de Galaţi, mă întristez şi mai tare, pentru că deja despre Farul nu mai avem ce să discutăm”, a încheiat Paul Peniu.

echipe are înscrise Academia Hagi la cele cinci categorii de vârstă, sâmbătă două dintre ele disputând un meci oficial în familie.

Cele mai citite

Stăpânește Arta Analizei Datelor cu Cursul de Data Analyst de la GoIT și Ghidul de Prețuri

Introducere în Cursurile de Data Analyst de la GoIT Într-o lume tot mai digitalizată, analiza datelor devine o competență esențială pentru orice profesionist în IT....

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...

Zeci de copii bolnavi de cancer au ajuns din Gaza în Egipt

Aproximativ 21 de copii bolnavi de cancer au fost transferaţi din Gaza în Egipt. Este prima dată în aproape două luni când pacienţi palestinieni...
Ultima oră
Pe aceeași temă