26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialEducațieMinisterul Educației, despre cum s-a desfășurat a doua probă de la Evaluarea...

Ministerul Educației, despre cum s-a desfășurat a doua probă de la Evaluarea Națională

Astpzi, s-a desfășurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2024).

Au fost prezenți 153.013 absolvenți ai clasei a VIII-a (95,1%) din totalul celor 160.467 de înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 7.454 de absolvenți (4,9%), transmite Ministerul Educației (ME), printr-un comunicat de presă remis cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ.

Potrivit sursei citate, nu s-au înregistrat eliminări din examen.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, la ora 15:00.

Vineri, 28 iunie, va avea loc ultima probă: Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă