33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialTOP 10 Campioane ale fotbalului european, fără rivale în competițiile interne

TOP 10 Campioane ale fotbalului european, fără rivale în competițiile interne

Cele mai puternice campioante interne de fotbal din Europa, precum Premier League, Bundesliga, Primera Division sau Serie A și-au desemnat deja campioanele, însă dintre acestea numai două au reușit să-și adjudece titlul cu mai multe etape înainte de final. Cu toate că Bayern a cucerit titlul în Germania cu nu mai puțin de 7 etape înainte de final pe primul, o altă echipă deține supremația de cea mai rapidă campioană a anului 2013/2014.

Vezi în imaginile de mai sus un top, realizat de România liberă, al celor mai rapide și mai prolifice campioane ale anului 2014, în Europa

Sezonul încheiat a adus lupte la titlu acerbe în campionate, precum cel din Anglia sau Spania, spectacolul fiind la cote maxime până în ultima etapă. Totuși alte competiții interne, chiar unele de top, precum Bundesliga sau Serie A, nu au păstrat nicio surpriză pentru fani până la finalul sezonului, campioanele fiind deja cunoscute cu mai multe etape înainte de final.

Dacă Juventus și Bayern și-au întârit considerabil poziția în Europa, având în vedere că au dominat două dintre cele mai puternice campionate de fotbal europene, alte cluburi, precum Salzburg abia acum au început să-și construiască un nume. Spre exemplu Salzburg, deși este echipa europeană care a devenit cel mai rapid campioană, cu 9 etape înainte de final, nu este cunoscută atât pentru acest lucru, cât mai ales pentru rezultatele uimitoare obținute în cupele Europene, cum ar fi eliminarea Ajax-ului, din șaisprezecimile Ligii Europa, cu scorul general de 6-1.

Două cluburi care poate că au impresionat cel mai mult anul acesta sunt fără înadoială Atletico și ​Liverpool. Spaniolii, care vor juca și finala Ligii Europa, împotriva Real Madrid, pe 24 mai, lipsesc din acest top deoarece nu au reușit să câștige titlul cu 2 etape înainte de final, cu toate că au fost aproape de a realiza acest lucru. În schimb Liverpool, echipa care a avut un avânt atât de puternic încât fanii se așteptau să ia titlul cu 2-3 etape înainte de final, l-a ratat în mod dramatic, în ultima etapă.

Alte două campioane care au impresionat

Dinamo Zagreb (Croația) și Ludogoreț (Bulgaria) sunt alte două campioane care nu au fost incluse în acest top, având în vedere campionatele mai slabe în care evoluează. Cu toate că Ludogoreț vine dintr-un campionat mai valoros decât cel austriac, Salzburg a avut o evoluție fără precedent în campionatul intern, doborând mai multe recorduri la nivel european.

Dinamo Zagreb a câștigat campionatul cu 4 etape înainte de final, față de doar două ale bulgarilor, însă campionatul croat este mult mai slab valoric decât oricare dintre cele din acest top. În plus Zagreb a avut un parcurs dezastruos în Liga Europa, obținând doar 1 punct în cele șase meciuri dintr-o grupă în care Ludogoreț a terminat pe prima poziție.

Dacă Ludogoreț este deja o echipă la care s-au făcut investiții importante, achiziționând mai mulți jucători de valoare din campionatul românesc, Dinamo Zagreb este o echipă care trece prin importante schimbări. Au vândut la Barcelona unul dintre cei mai talentați juniori ai Europei, pe Alen Halilovici, iar acum vor să-și întărească lotul cu jucători râvniți de cluburi mult mai titrate, precum Iasmin Latovlevici, de la Steaua.

Cele mai citite

Atac cu rachete al Ucrainei asupra Crimeei ucide 2 persoane și rănește 22: guvernatorul numit de Moscova

Un atac cu rachete al Ucrainei asupra Sevastopolului, pe peninsula Crimeea anexată de Rusia, a ucis duminică, 23 iunie 2024, două persoane, inclusiv un...

Formațiile Croației și Italiei speră amândouă să ajungă în optimile de finală ale Euro 2024

Azzurrii ar putea face o schimbare în atac pentru finala Grupei B de la Leipzig Croația și Italia speră amândouă să ajungă în optimile de...

Rareș Bogdan a lăsat un ceas în Secu(Real)itate(a) ce indică mereu Doi și-un sfert

Ilustrație: Marian Avramescu Europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, și-ar fi uitat unul dintre ceasurile din deja celebra sa colecție în sediul Realitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă