15.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialProtest la Chișinău. Manifestanții cer sprijinul Uniunii Europene şi al SUA. Maia...

Protest la Chișinău. Manifestanții cer sprijinul Uniunii Europene şi al SUA. Maia Sandu: Au schimbat legea pentru ca Plahotniuc şi Dodon să rămână la putere

Un nou protest faţă de schimbarea sistemului electoral a avut loc, duminică, la Chişinău. Participanţii au cerut Uniunii Europene şi Statelor Unite să sprijine democratizarea Republicii Moldova, relatează site-ul Radio Chişinău, potrivit Mediafax.

Oamenii au mers în marş şi au protestat în faţa sediului Partidului Socialiştilor şi al Ministerului Afacerilor Interne. Manifestaţiile de la Chişinău faţă de sistemul electoral mixt s-au încheiat cu un protest în faţa sediului Partidului Democrat.

Înainte de marş, la un miting în faţa Parlamentului a fost adoptată o rezoluţie în care se cere abrogarea legii de schimbare a sistemului electoral, sprijin din partea Uniunii Europene şi Statelor Unite, precum şi sancţionarea deputaţilor şi partidelor care au votat schimbarea sistemului de vot, inclusiv prin a le interzice să călătorească în spaţiul european.

Liderul Partidului ”Acţiune şi Solidaridate”, Maia Sandu, a declarat în faţa protestatarilor că legea privind sistemul mixt a fost votată pentru ca actuala guvernare să rămână la putere împotriva voinţei poporului.

„Au schimbat legea pentru ca Plahotniuc şi Dodon să rămână la putere”, a spus Maia Sandu.

Preşedintele Partidului „Platforma Politică Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, le-a spus manifestanţilor că este nevoie să se schimbe clasa politică în Republica Moldova.

„Odată cu schimbarea sistemului electoral, ei conservează această stare: corupţia endemică, sărăcia lucie”, a menţionat Andrei Năstase.

Cele mai citite

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă