5 alimente bogate în Omega 3

de Rl online , 28 mai 2010
5 alimente bogate în Omega 3
Acizii Omega 3 sunt grăsimi sănătoase, care pot preveni sau încetini diferite boli. Unele dintre aceste boli sunt depresia, artrita reumatoida, astmul bronşic, bolile cardiovasculare, ateroscleroza, aritmia. Acizii graşi Omega 3 pot ajuta, de asemenea, la mentinarea unui stil de viaţă sănătos. Aceştia sunt, în general, prezenţi în toate celulele organismului, în special în membranele celulelor şi ajută la reglarea funcţiilor biologice ale organismului uman. O inimă sănătoasă, o funcţionare normală a creierului, un colesterol bun, toate necesită Omega-3. Regimes Maigrir, citat de ziare.com, prezintă câteva exemple de alimente care conţin Omega 3:

1. Seminţele de in

Acestea sunt o sursă importantă de Omega 3. De asemenea, seminţele de in sunt foarte bune pentru curăţarea colonului, pot stimula imunitatea, ajută la sănătatea pielii şi stabilizeaza zahărul din sânge.

2. Nucile

Pe lângă faptul că au conţinut bogat de Omega 3, nucile sunt, de asemenea, benefice pentru prevenirea astmului şi a artritei reumatoide. Nucile conţin antioxidanţi, care sunt esenţiali pentru creier şi inimă.

3. Somonul


Somonul este cel de-al treilea aliment important ca sursă de Omega 3. Acesta conţine grăsimi saturate şi este bun pentru inimă. În afară de somon, macroul, heringul, sardinele, tonul, sunt, de asemenea, alimente bogate în Omega 3. Din păcate, din cauza poluării apelor, aceşti peşti au un conţinut ridicat în mercur, deci nu ar trebui să încercaţi să îi consumaţi în cantităţi excesive.

4. Soia


Soia este cunoscută ca fiind un antioxidant foarte eficient. Boabele de soia sunt bune pentru cei care suferă de boli cardiovasculare sau depresie.

5. Halibutul

Halibutul este un peşte plat, de apă sărată, care este o sursă foarte bună de proteine, magneziu, fosfor şi potasiu. Halibutul ajută la prevenirea bolilor cauzate de colesterolul mărit.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design