10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechPNL nu votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

PNL nu votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

PNL nu votează moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu. Poziționarea partidului cu privire la moțiune a fost luată în prima ședință de Birou  Executiv după Congresul din week-end, când Ludovic Orban a fost ales președinte. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Ludovic Orban.

"Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenți în sală și să nu voteze. Reglări de conturi de tip mafiot din interiorul PSD-ului, care nu au nicio legătură cu interesul țării, au generat o criză politică gravă cu consecințe extrem de serioase asupra imaginii României în lume, asupra bunului mers al economiei și al societății. Somăm partidul de guvernământ să pună punct acestei crize care a fost provocată de ei, din interese obscure și cu niște obiective pe care noi nu le putem înțelege. (…) Suntem azi în situația în care un impostor ocupă abuziv Palatul Victoria, iar în Parlament nu știm dacă mai există o majoritate parlamentară care să fie conformă cu voința exprimată de cetățeni. Perpetuarea crizei politice poate să aibă grave consecințe pentru România, ca atare am decis să nu ne amestecăm ca partid politic în această răfuială între două clanuri din interiorul PSD, pentru că noi suntem și împotriva clanului Dragnea, și împotriva clanului Ponta-Grindeanu", a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă sunt liberali care ar pleca spre majoritatea actuală, Ludovic Orban a răspuns: "Am încredere în toți parlamentarii PNL, am încredere în faptul că vor respecta poziționarea politică a partidului (…) și voința cetățenilor care i-au votat și i-au trimis în Parlament".

El a precizat că în cursul după-amiezii va avea loc o întâlnire cu toți deputații și senatorii PNL.

"PNL este în opoziție, nu voi mai îngădui nicio negociere pe sub masă, nicio negociere de culise și niciun blat cu partidul de guvernământ. (…) Cred că nimeni din C.A.P-ul vechililor roșii nu își imaginează că poate să negocieze cu mine, mai ales pe tema răfuielii dintre ei", a conchis Orban.


 

"Începem astăzi mandatul Biroului Politic Executiv ales la Congres. Ne începem activitatea în plină criză politică, o criză politică iscată din senin, provocată de partidul de guvernământ și majoritatea parlamentară printr-o iresponsabilitate crasă față de interesul public. Reglările de conturi din interior, bătăliile interne și dorința de dominație din PSD au creat o criză politică în România cu consecințe extrem de grave asupra imaginii României în lume, economiei și asupra societății în ansamblu", a declarat președintele PNL Ludovic Orban la începutul Biroului Executiv.

El a anunțat că PNL trebuie să decidă astăzi cum se poziționează față de criza politică.

"Avem azi un partid de guvernământ care a câștigat alegerile mințind oamenii și promițând lucruri total nerealizabile, care după șase luni recunoaște că a avut cel mai prost guvern din istoria postdecembristă și, pe de altă parte, avem un cuplu, probabil nu tradițional, care a ocupat Palatul Victoria fără legitimitate", a mai spus Orban.

Partidele PSD şi ALDE au nevoie de cel puţin 233 de voturi în Parlament pentru a demite guvernul pe care l-au instalat în urmă cu jumătate de an, însă majoritatea parlamentară este ”ameninţată” de fostul lider PSD Victor Ponta, care a anunţat că va ”iniţia un grup care să se opună”. USR, PNL și PMP nu vor face nicio alianţă de susţinere parlamentară. UDMR a avut discuții atât cu liderul PSD, cât și cu echipa premierului Grindeanu, urmând să ia o decizie.

 

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

CNAIR începe proiectarea și execuția autostrăzii Alternativa Techirghiol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, 23 aprilie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a...
Ultima oră
Pe aceeași temă