17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalRamzan Kadîrov se antrenează într-o sală de fitness după ce s-a anunțat...

Ramzan Kadîrov se antrenează într-o sală de fitness după ce s-a anunțat că e pe moarte

Omul forte din Cecenia, Ramzan Kadîrov, a publicat un videoclip în care arată cum se antrenează într-o sală de fitness, într-o aparentă intenţie de a îndepărta zvonurile că ar fi grav bolnav, după ce o publicaţie independentă rusă afirmase că a fost diagnosticat cu necroză pancreatică în 2019 şi că sănătatea sa se deteriorează rapid, relatează The Guardian, transmite News.ro, preluat de g4media.ro.

Novaia Gazeta Europe, o publicaţie rusă independentă, a publicat luni un articol în care susţinea că Ramzan Kadîrov a fost diagnosticat cu necroză pancreatică în 2019, o afecţiune severă caracterizată prin moartea ţesutului pancreatic. Site-ul, care operează din exil în Europa după ce a fost interzis în Rusia, mai afirma că starea lui Kadîrov, care s-a înrăutăţit recent, a determinat Kremlinul să-i caute un succesor, pentru a menţine stabilitatea în Cecenia, cândva o regiune rebelă care a fost în război cu Moscova.

La câteva ore după apariţia articolului, Kadîrov a publicat un videoclip pe canalele sale sociale în care apare făcând exerciţii de ridicare de greutăţi şi se luptă cu un partener de antrenament.

„O zi plină s-a încheiat cu exerciţii fizice şi pozitivitate”, spune mesajul care însoţeşte videoclipul, fără a menţiona ceva despre zvonurile că ar fi bolnav. În schimb, Kadîrov le dă un sfat fanilor: „Amintiţi-vă că a avea grijă de sănătatea voastră este o investiţie în viitorul vostru”.

Zvonuri persistente că ar fi bolnav au circulat şi înainte, timp de luni de zile. Liderul Ceceniei, care este acuzat de grupurile de apărare a drepturilor omului că exercită o conducere totalitară în republica rusă, are 47 de ani.

În ciuda insistenţelor sale de a se declara perfect sănătos, Kadîrov a fost văzut frecvent în public în ultimul an cu faţa vizibil umflată, vorbind ocazional greoi şi abia dacă îşi ţine ochii deschişi.

ÎN COMĂ DUPĂ SEDATIVE

În septembrie anul trecut, Kadîrov a intrat în comă indusă medical după ce a luat o supradoză de sedative, susţine Novaia Gazeta, citând surse anonime de la spitalul prezidenţial exclusivist din Moscova unde ar fi fost tratat. La momentul respectiv, mai mulţi membri de rang înalt ai elitei cecene au fost fotografiaţi în vizită la spital, ceea ce a stârnit speculaţii potrivit cărora Kadîrov ar putea fi pe patul de moarte.

Putin a sprijinit mult timp conducerea autoritară a liderului cecen pentru a păstra stabilitatea regiunii. În schimb, Kadîrov a trimis mii de paramilitari ceceni pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina.

Liderul războinic s-a grăbit să sublinieze loialitatea sa faţă de Putin după moartea lui Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, care a lansat în august anul trecut o scurtă revoltă armată împotriva conducerii Rusiei. La o zi după înmormântarea lui Prigojin, Kadîrov s-a descris pe sine însuşi ca fiind soldatul credincios al lui Putin şi a subliniat că este gata să moară pentru preşedintele rus.

Pe fondul zvonurilor privind starea sa de sănătate, el a lansat, de asemenea, o campanie de consolidare a controlului său asupra regiunii şi de pregătire a următoarei generaţii a dinastiei sale. Kadîrov a acordat o serie de premii şi promovări copiilor săi pentru a le ridica statutul. Adam, în vârstă de 15 ani, a fost numit şeful serviciului de securitate al tatălui său, în timp ce fiul cel mare al lui Kadîrov, Ahmat, în vârstă de 17 ani, a vizitat Kremlinul anul trecut pentru o întâlnire individuală extrem de neobişnuită cu Putin, notează The Guardian.

Rusia – Ucraina, ziua 681: Liderul cecen Kadîrov propune un troc cu prizonieri

Conducătorul cecen Ramzan Kadîrov a cerut ridicarea unor sancţiuni internaţionale impuse familiei sale în schimbul eliberării a 20 de prizonieri de război ucraineni.

Soldaţii ceceni i-au capturat pe ucraineni în timpul luptelor din regiunile Doneţk şi Lugansk, a declarat vineri Kadîrov, potrivit informaţiilor apărute în presa rusă.

Kadîrov a arătat un clip video la Groznâi în care se presupune că şi aceşti ucraineni pledau pentru un schimb în condiţiile menţionate de liderul cecen.

Liderul cecen a spus că măsurile punitive impuse mamei, fiicelor şi cailor săi ar trebui să fie ridicate.”Chiar dacă vor mai fi nişte sancţiuni pentru mine, tot îi vom elibera pe aceşti oameni”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...
Ultima oră
Pe aceeași temă