30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăTechFlorina Jipa s-a retras din cursa pentru CCR

Florina Jipa s-a retras din cursa pentru CCR

Senatoarea UNPR Florina Jipa a anunțat, miercuri, în plenul Senatului, că se retrage din cursa pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională a României, informează Mediafax

”Voi vota în această zi pentru UNPR și președintele partidului, Gabriel Oprea, președintele nostru, vice-prim-ministru. În această situație va trebui sa renunţaţi la buletinele care cuprind numele meu. Așa am hotărât eu și partidul din care fac parte și președintele lui”, a anunțat Jipa.

Citeşte şi: Candidata PSD, Maya Teodoroiu, noul judecător CCR

Vicepreședintele grupului PNL Dumitru Oprea a spus, în replică, că nu are cunoștință de faptul că și președintele UNPR, Gabriel Oprea, se află pe lista pe candidați.

”Pe mine m-a derutat intervenția doamnei senator, pentru că eu, din câte știu, în dezbaterea avută de dimineață, am avut trei candidați, dar nu patru. Eu nu știu dacă domnul general Oprea este acum pe listă”, a declarat liberalul.

Senatul urmează să voteze, miercuri după-amiază, un judecător la Curtea Constituțională pe postul rămas vacant în urma demisia lui Toni Greblă.

Mona Lisa Neagoe a obținut, marți, majoritatea voturilor membrilor Comisiei juridice pentru a ocupa postul de judecător al Curții Constituționale, în urma demisiei lui Toni Greblă, după audierea celor trei candidați care s-au înscris în cursă pentru această demnitate.

Judecătorul Mona Lisa Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, propusă de PNL, a obținut 6 voturi pentru și 4 voturi împotrivă.

De asemenea, Simona Maya Teodoroiu, care a fost propusă de PSD, a beneficiat de 4 voturi pentru și 6 împotrivă. Totodată, senatorul Florina Jipa a obținut 2 voturi pentru și 9 împotrivă.

Candidata PSD, Maya Teodoroiu, a devenit noul judecător CCR după ce a primit 86 de voturi pentru în plenul Senatului. 

 

Cele mai citite

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...

COVID-19 își face apariția în America, din nou. Cazurile au crescut

Vara a venit, iar în America virusul COVID-19 își face apariția, potrivit presei internaționale. Cazurile sunt în creștere, așa cum se așteptau experții la începutul...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă