Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a anunțat că este dispus să demisioneze

de Iulia Iancu , 11 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 17:03, 11 octombrie 2017
Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a anunțat că este dispus să demisioneze

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a declarat, miercuri, că este dispus să îşi dea demisia din Guvern, afirmând că se va lua o decizie după ce preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va reveni în ţară, potrivit Mediafax.

„Vom lua o decizie, aşa cum am stabilit, când se va întoarce domnul preşedinte Tăriceanu. Desigur, (sunt dispus să renunţ la mandat-n.r.)”, a declarat ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, întrebat dacă este dispus să renunţe la mandat.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni, că va iniţia o remaniere care să ducă la înlocuirea miniştrilor cu probleme penale şi a altora cu probleme de imagine.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, că partidul a dat un vot de susţinere pentru ministrul Viorel Ilie şi nu intenţionează să revină asupra lui, iar orice remaniere poate fi făcută prin consultarea coaliţiei de guvernare.

”În ceea ce-l priveşte pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, acum două săptămâni ALDE, prin vot, a reconfirmat încrederea pentru ministrul nostru. Faţă de votul acela nu s-a întâmplat nimic şi nu intenţionăm să revenim asupra lui. În plus, acest vot al nostru şi încrederea acordată ministrului a fost reconfirmată şi de votul din Senat. Privind ipoteza remanierii, procedurile interne ale coaliţiei de guvernare spun limpede că orice remaniere se face în urma propunerilor pe care primul ministru le prezintă în faţa coaliţiei de guvernare. Neexistând până acum o astfel de propunere, pentru noi această posibilă remaniere rămâne doar o ipoteză pe care a prezentat-o primul ministru”, a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

El a ţinut să reamintească faptul că guvernul este în funcţie în urma susţinerii politice a coaliţiei de guvernare. ”Este firesc ca orice posibilă remaniere să se facă în urma prezentării de către primul ministru în faţa coaliţiei a motivelor care îl determină să facă o anumită selecţie în ceea ce priveşte miniştrii”, a mai spus Vosganian.

Comentarii

 • ionelul

  11 octombrie 2017 18:18

  N-am sa inteleg niciodata ce rol si ce rost are un ministru pentru relatia cu parlamentul ! Poate imi explica cineva.

  raspunde comentariului
 • Bravo

  11 octombrie 2017 16:11

  Hoția recunoscuta e pe jumătate iertată și integral recuperata.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design