Legea lui Șerban Nicolae: N-ai furat, nu ești deputat | OPINIE

de Mihai Duță , 10 martie 2017 - stire actualizata la ora 13:08, 12 martie 2017
Legea lui Șerban Nicolae: N-ai furat, nu ești deputat | OPINIE

Toți politicienii care nu au încă dosar trebuie să facă în cel mai scurt timp o faptă penală, o șpagă, un abuz, o ciordeală din raftul birtului, aceasta fiind condiția de a rămâne în Parlamentul României. Ăsta ar trebui să fie următorul amendament introdus de Șerban Nicolae. Sunt convins că, undeva, în creierul lui de șofer de pușcăriaș, o astfel de idee încolțește ca fasolea în vată. Până la urmă e vorba despre discriminare. Păi, cât să mai tragă tot ăștia cu dosare? Cât să se mai ia lumea de ei? Vă dați seama câtă suferință îndură acești martiri?

Plus că, între timp, printre cei care n-au apucat să fure măcar un ștrudel de la restaurantul cu prețuri speciale s-a dezvoltat un complex de inferioritate. E greu să-i vezi mereu înconjurați de televiziuni pe toți colegii penali cărora nu li se întâmplă nimic. Ba, mai mult, devin eroi după ce-au fost victimele străzii. Practic, ei sunt un fel de condamnați la locul de muncă.

Până la urmă, un Parlament în care toți au câte-o faptă penală ar însemna și mai puțină aglomerație în pușcării. Ar însemna cu 465 de deținuți mai puțin. Multă lume ar răsufla ușurată.

La un moment dat, șoferul lui Voicu poate revoluționa chiar sistemul de vot. Să aibă dreptul de a pune ștampila doar cei care au cazier penal. Dacă n-ai furat chiar nimic din țara asta, chiar ești un personaj jalnic, și meriți să fii lipsit de drepturi. Prostule!

Și, până la urmă, ce rost mai are să fie și-un președinte ales? Nu-l avem pe domnul acela șolduros, cu alura de crai obosit, păcălit și veșnic necăjit?

Așa am putea vorbi despre statul de nedrept, ăla în care o să fie arestați toți cei suspecți că n-au furat. Că doar e evident că ești un ciudat dacă n-ai furat!?

Altfel, e greu să vezi că între euglena verde, amoebă și specialistul în drept al principalului partid din România nu există decât o diferență, și anume că ultimul este parlamentar și, câteodată, pare că emite sunete. Mereu mă gândesc că, de fapt, ce spune el e o interpretare a Google Voice după limbajul semnelor pentru cei cu probleme de auz. Deși e foarte greu pentru cineva să traducă ecourile unui hău atât de profund.

Cu astfel de exemplare, avem doar o direcție. În jos, către abisul hoției și tupeului. Pentru că nu mai sper ca partidele să se apuce de curățenia de Paște, să spele geamurile și să dea cu clor să scoată mucegaiul. Și nici nu-mi fac vreo iluzie despre dezmembrarea grupării Dragnea de alianța Ponta-Tăriceanu.

Singurul lucru real este că mai avem vreo trei ani și nouă luni să ne gândim cu adevărat ce ne dorim. Poate vom reuși să aducem în Parlament măcar organisme pluricelulare.

 

Comentarii

 • MAREAN

  20 martie 2017 11:37

  POLITICA Romaniei postcomunism, reprezentata in majoritatea cazurilor de impostori, borfasi, semidocti sau oportunisti precum si lipsa de CIVISM a poporului roman, a facilitat adincirea, fara margini a crizelor de COMPETENTA si MORALITATE instalate in procesul complex de administrare a destinelor natiunii, cu consecinte deosebit de grave in toate domeniile vietii.ERORILE si ABUZURILE comise de toate administratiile si guvernele postcomuniste isi pun amprenta in mod dezastruos asupra evolutiei poporului roman care de 27 de ani se afla intr-un proces continuu de prabusire abisala.In anul 2017, in Romania, economia, partidele politice i presa sunt controlate de cei cu interese economice puternice. Situaia existenta, declinul national, se poate schimba doar printr-o MICARE DE REFORMARE POLITICĂ. Theodore Roosevelt rămâne memorabil în istoria mondiala pentru ca a reformat S.U.A. luptand cu succes împotriva oligarhilor si impostorilor din societatea politica a vremii. Numai consolidand instituiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea istoriei neamului in interesul progresului general. Doar, DIMINUAREA SARACIEI, ELIMINAREA ANARHIEI SI LIMITAREA PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenei de opinie i va asigura capacitate adevărului de a combate greeala si minciuna precum si eliminarea riscului de activare a oricarui tip de dictatura.Printre ELEMENTELE ESENTIALE pe care românii progresisti PATRIOTI trebuie să le promoveze, ca factori de reusita, pentru asigurarea conditiilor firesti impuse de teza fundamentala a succesului social si anume capacitatea adevărului de a combate greeala si minciuna in vederea asigurarii la nivel national a unei schimbari pozitive garantate, se pot evidentia1. Statuarea unui sistem judiciar fidel statului de drept, care să protejeze orice persoană de încercările statului de a elimina diferenele de opinie si sa sanctioneze fara echivoc delictele politice2. Normalizarea vietii religioase prin purificare si recurgere la exigentele randuielilor crestin-ortodoxe a celor ce slujesc, imparatiei lui Dumnezeu, in numele poporului roman.3. Infiintarea de partide politice democratice puternice, independente de oligarhii financiari i dedicate asigurării bunăstării românilor obinuii, majoritari si consolidarii clasei de mijloc4. Asigurarea unei piee libere, protejată de concentrare economică pronunată, prin existena unor legi antitrust i a unor reglementări raionale care sa impuna un sistem fiscal etic progresist.5. Promovarea unei prese independente nu doar fata de stat, ci i fata de interesele economice a celor care folosesc presa pentru a manipula discursul si opiniile publice.Fără realizarea si pretuirea valorilor sociale si umane fundamentale nici o schimbare de durată, in viata publica din Romania, nu este posibilă pentru exercitarea drepturilor si libertatilor oferite de Dumnezeu romanilor ca fiinta colectiva.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  15 martie 2017 8:06

  Cine nu-i bun la furat, nu poate fi deputat.Cine-i hot si tradator, poate fi si senator.Dragnea fura cu Tel Drum si e deputat acum.Tariceanu, mai cu mot, e si tradator si hot.Cat priveste pe Serban, e roman si S-taliban.

  raspunde comentariului
 • Serbul taran Nicolae

  10 martie 2017 20:10

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI !

  raspunde comentariului
 • Mircea

  10 martie 2017 14:58

  Bun articol. Acesti PSD-isti sunt incapabili sa respecte legea. Daca luati la rand orice primar, presedinte de Consiliu Judetean sau parlamentar PSD, nu cred ca o sa gasiti unul curat sau unul care sa nu fie banuit ca a furat. Este de speriat ce mentalitate de borfasi pot sa aiba aceste specimene care au deja in ADN furtul. Pentru aceasta situatie, este si vina celor care au stat acasa si nu au fost la vot. Acum culeg roadele pasivitatii lor. Presa scrisa si audiovizuala a incercat si a reusit sa implementeze in subconstientul oamenilor faptul ca toti politicienii sunt hoti si banditi. Acest lucru a dus la dezastrul inregistrat la vot.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design