32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAcţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în scădere. Potrivit Bloomberg, această scădere este influențată de evoluţia negativă a titlurilor bancare, din cauza protestelor violente care au avut loc în Hong Kong, notează Mediafax.

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,4%, dar declinul a atins pe parcursul şedinţei 0,9%.

Declinul a fost provocat şi de date referitoare la scăderea încrederii consumatorilor în economia zonei euro.

"Economia europeană continuă să slăbească, iar climatul general de afaceri afectează piaţa de capital", a declarat Otto Waser, director de investiţii la compania R&A Research & Asset Management ăn Zurich.

Indicii naţionali au scăzut pe 14 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală, Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,7%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,8%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu sub 0,1%.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 15% sub media ultimelor 30 de zile.

Componenta bancară a Stoxx 600 a înregistrat cel mai mare declin în cadrul indicelui, de 1,5%.

Acţiunile HSBC, care în 2013 a obţinut 19% din profit în Hong Kong, au scăzut cu 2,3%, iar titlurile Standard Chartered cu 1,6%.

Acţiunile Commerzbank au scăzut cu 4,2%, după ce o persoană apropiată situaţiei a declarat că banca este investigată pentru spălare de bani.

Titlurile Balfour Beatty, cea mai mare companie de construcţii din Marea Britanie, au coborât cu 15%. Compania a avertizat că profitul operaţiunilor de servicii de construcţii va scădea în acest an cu alte 75 de milioane de lire sterline (121 milioane dolari) faţă de o estimare anterioară, declinul total urmând să atingă 140 de milioane de lire.

Acţiunile RWE au scăzut cu 3,7%. Cel mai mare producător german de energie a anunţat întârzierea, în Marea Britanie, a unui plan de vânzare a diviziei de petrol şi gaze RWE Dea, către LetterOne, companie a magnatului rus Mihail Fridman, din cauza unei autorităţi de reglementare care trebuie să îşi dea acordul pentru tranzacţie.

Cele mai citite

Nicolae Stanciu, după victorie cu 3-0. “Ce am trăit azi nu se mai poate repeta”

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a declarat, luni, după victoria impresionantă cu 3-0 împotriva Ucrainei în meciul de debut de...

Statul a colectat, pentru 2023, taxe de 11 milioane de euro de la liber-profesioniştii ce folosesc platforma SOLO pentru contabilitate

Persoanele Fizice Autorizate (PFA) care au completat şi depus Declaraţia Unică prin platforma de contabilitate digitală SOLO au plătit către stat taxe, impozite şi...

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...
Ultima oră
Pe aceeași temă