25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialSnowden aduce premiul Pulitzer ziariștilor de la The Guardian şi Washington Post

Snowden aduce premiul Pulitzer ziariștilor de la The Guardian şi Washington Post

The Guardian US şi The Washington Post, ziare care au publicat dezvăluirile lui Edward Snowden despre programele americane de supraveghere, au fost recompensate luni, la New York, cu Premiul Pulitzer, relatează AFP, citată de Mediafax. Premiul Pulitzer este unul dintre cele mai prestigioase în materie de jurnalism şi cele două publicaţii l-au obţinut în categoria "serviciu public".

Juriul Pulitzer, a cărui decizie a fost foarte aşteptată, a ales să recompenseze mai degrabă publicaţiile, ci nu jurnaliştii autori ai articolelor, "pentru un exemplu distins de serviciu public meritoriu, al unei publicaţii sau site de ştiri".

The Guardian US şi Washington Post sunt recompensate cu o medalie de aur.

Cele două publicaţii s-au făcut portavocea dezvăluirilor lui Edward Snowden, un fost consultant al NSA (Agenţia americană pentru Securitate Naţională), despre amploarea programelor americane de supraveghere.

Aceste dezvăluiri provenite din documente furnizate de fostul consultant al NSA au deranjat administraţia americană şi tensionat relaţiile Statelor Unite cu ţări aliate furioase să descopere că Washingtonul înregistra inclusiv conversaţiile private ale unora dintre liderii lor.

Dezvăluirile lui Snowden au provocat de asemenea o dezbatere aprinsă în Statele Unite cu privire la meritele şi moralitatea unor astfel de programe de supraveghere.

Cele mai citite

Bulgaria va depune plângere împotriva fugarei Ruja Ignatova, așa-numita Cryptoqueen

Bulgaria va depune plângere împotriva fugarei Ruja Ignatova, așa-numita Cryptoqueen, care a co-fondat o schemă de criptomonede despre care autoritățile de reglementare cred că...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă