36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialJustițieBulgaria va depune plângere împotriva fugarei Ruja Ignatova, așa-numita Cryptoqueen

Bulgaria va depune plângere împotriva fugarei Ruja Ignatova, așa-numita Cryptoqueen

Bulgaria va depune plângere împotriva fugarei Ruja Ignatova, așa-numita Cryptoqueen, care a co-fondat o schemă de criptomonede despre care autoritățile de reglementare cred că a fraudat investitorii cu peste 4 miliarde de dolari, a declarat procurorul șef, potrivit Reuters.

Născută în Bulgaria, Ignatova, care are cetățenie germană, se află pe lista FBI a celor mai căutate 10 persoane din 2022 pentru fraudă și spălare de bani. Agenția americană oferă 5 milioane de dolari pentru informații care să conducă la arestarea ei pentru ceea ce numesc „una dintre cele mai mari scheme globale de fraudă din istorie”.

Autoritățile din țara balcanică vor desfășura o anchetă comună cu FBI cu privire la Ignatova, care a fondat OneCoin la Sofia în 2014, a declarat procurorul șef Borislav Sarafov.

Un alt cofondator al OneCoin, Karl Sebastian Greenwood, a fost condamnat în septembrie la 20 de ani de închisoare în SUA.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă