32.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăInternaționalSala plină la Concertul de Crăciun oferit de ELITE ART Club UNESCO...

Sala plină la Concertul de Crăciun oferit de ELITE ART Club UNESCO și Filarmonica de Stat din Sibiu

 

Încă o poveste Proms of Delight a fost scrisă la Filarmonica de Stat din Sibiu, alături de dirijorul Vlad Vizireanu și soliștii Irina Baianț și Cristian Mogoșan.

Concertul Proms of Delight – Christmas Edition a avut loc Duminică – 20 decembrie 2015, la Sala Thalia din Sibiu, sub bacheta tânărului dirijor Vlad Vizireanu – câștigător al premiului pentru cel mai bine clasat participant român la ediția din acest an a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București. Acesta s-a aflat pentru prima dată pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu și a încântat publicul cu eleganța și pasiunea sa.

Seara s-a transformat rapid într-o adevarată poveste, prin prezența diafanei soprane a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București – Irina Baianț și a tenorului Cristian Mogoșan – Opera Națională din Cluj. Aceștia au învăluit publicul și l-au purtat pe tărâmurile de basm ale colindelor naționale și internaționale, într-o atmosferă de sărbatoare. Finalul concertului a fost unul spectaculos: trei bis-uri a cerut publicul sibian, sub ropote de aplauze.

Accesul la Concert a fost liber, iar sala s-a dovedit neîncăpătoare pentru iubitorii de muzică.

Concertul a marcat încheierea Proiectului „Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti”, care s-a desfășurat la Ateneul Român din București, în perioada 22 – 26 septembrie 2015. Anul acesta Concursul a beneficiat de transmitere prin livestreaming înregistrând peste 23 000 de vizualizări în timpul transmisiei și după aceasta – pe parcursul proiectului.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia ELITE ART Club UNESCO şi se derulează în cadrul Programului PA 17 / RO 13 – „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”. Proiectul este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Bucharest Competition – Jeunesses Musicales Romania:

http://www.bucharestcompetition.ro/

Proms of Delight – Christmas Edition – Sibiu, 2015:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.201835503489788.1073741830.166831936990145&type=3

http://www.bucharestcompetition.ro/en/proms-of-delight-2/

http://www.eliteart.org/

Sponsori: Med Experts, Asociatia ALUMNUS CLUB UNESCO

Partener: Filarmonica de Stat din Sibiu

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Senso TV, Metropotam, Oraşul meu, Calendar evenimente, Observator Cultural, Cariere, Port.ro, Art Out, BestMusic, Avatar Media Project, Way Media, Onlinegallerz.ro, Business Woman, Fundaţia PRO Patrimonio, ZilesiNopti, Avantgarden Sibiu.

Cele mai citite

FOTO&VIDEO. Pepsi dezvăluie “dozele inteligente” futuriste

Tehnologia nu stă pe loc și își face simțită prezența în toate sectoarele, inclusiv în industria alimentară. Recent, Pepsi a dezvăluit "doza inteligentă". Compania a...

Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești

Palatul de Justiţie din municipiul Ploieşti este vizat de o ameninţare cu bombă, poliţiştii efectuând la această oră verificări."La data de 27 iunie a.c., poliţiştii...

Rusia și-ar putea restrânge relațiile diplomatice cu Occidentul

Rusia ia în considerare o posibilă scădere a nivelului relaţiilor sale diplomatice cu Occidentul din cauza implicării tot mai mari a SUA şi a...
Ultima oră
Pe aceeași temă