Descoperire fabuloasă în Egipt. Au fost găsite șase mumii din epoca faraonilor

de Mihai Diac , 18 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 16:47, 18 aprilie 2017
Au fost găsite șase mumii din epoca faraonilor

Specialiștii egipteni au anunțat o descoperire fabuloasă - șase mumii, sarcofage din lemn în culori vii și o mie de figurine funerare, informează AFP citată de Agerpres.

Toate obiectele au fost găsite într-un mormânt din epoca faraonică, în sudul Egiptului, a anunțat marți Ministerul Antichităților de la Cairo.

Mormântul, situat în apropiere de Luxor, veritabil muzeu sub cerul liber, și de Valea Regilor, i-a aparținut cel mai probabil lui Userhat, un magistrat din cea de a 18-a dinastie (1550-1295 î. Hr.), care purta titlul de "judecător al orașului", dar a fost reutilizat câteva secole mai târziu în timpul celei de a 21-a dinastii, pentru a primi alte mumii.

"A fost o surpriză să descoperim atâtea elemente în interior: ustensile din argilă purtând numele proprietarului mormântului, mai multe sarcofage și mumii, precum și peste o mie de 'ushabti', mici statuete funerare depozitate în morminte pentru a-l înlocui pe cel mort în corvezile din viața de apoi", a indicat ministrul antichităților, Khaled al-Anani, cu prilejul unei vizite la mormânt organizate pentru presă.

"Este o descoperire importantă și nu s-a terminat încă", și-a exprimat el satisfacția.

"Există acolo șase mumii, dar am descoperit și alte fragmente care indică că am putea avea mai multe pe viitor", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a ministerului, Nevine el-Aref.

Egiptul a dat recent undă verde mai multor proiecte arheologice, în speranța că vor fi făcute noi descoperiri în domeniu.

Comentarii

  • Mihai_Canada

    18 aprilie 2017 19:51

    ...Fabuloasâ ? Parcâ s-ar fi descoperit un al 2-lea Tutankamon ! Ca de obicei, titlu dat de un jurnalist de 2 bani. Oare nu existâ nici un control la ziarul âsta ?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design