25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialIndia. Au început alegerile legislative maraton

India. Au început alegerile legislative maraton

Au început alegerile legislative maraton în India. Secțiile de votare au fost deschise luni în două state din nord-estul Indiei, marcând începutul alegerilor legislative care vor dura mai mult de cinci săptămâni, cele mai mari organizate vreodată în lume, informează Agerpres.

Partidul naționalist hindus este dat favorit pentru a-i succeda Partidului Congresului familiei Gandhi la putere de 10 ani.

Alegătorii din șase circumscripții în statele Assam și Tripura, state enclavă în nord-estul țări, sunt primii care votează luni.

Circa 814 milioane de alegători indieni sunt chemați să voteze timp de peste cinci săptămâni și, potrivit sondajelor, ei ar putea încheia un deceniu de putere al Partidului Congresului, afectat de numeroase cazuri de corupție și incapacitatea de a revigora economia, care merge în gol de trei ani.

Liderul partidului naționalist hindus Bharatiya Janata Party /BJP/, Narendra Modi, este dat favorit, dar el ar putea fi nevoit să negocieze cu puternicele partide regionale pentru a ajunge să formeze o coaliție majoritară.

Rezultatele vor fi anunțate pe 16 mai.

Cele mai citite

Donald Tusk continuă proiectul construirii unui aeroport gigant în centrul Poloniei

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat miercuri că guvernul a decis să continue construirea unui aeroport gigant în centrul ţării, care va fi gata...

ONU: Extinderea în Liban a războiului dus în prezent de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza ar putea fi apocaliptică

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă, Martin Griffiths, a avertizat miercuri, la Geneva, că extinderea în Liban a războiului dus în prezent de...

Ciucă îl contrează pe Ciolacu: Data alegerilor prezidențiale este o decizie politică

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri despre ultimatumul dat de premierul Ciolacu ministrului Predoiu, de a pregăti hotărârea de guvern pentru stabilirea datei...
Ultima oră
Pe aceeași temă