25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialRusia nu va cere Damascului să înceteze bombardamentele asupra Alepului

Rusia nu va cere Damascului să înceteze bombardamentele asupra Alepului

Rusia nu-i va cere regimului de la Damasc să înceteze bombardamentele sale asupra oraşului Alep, principalul câmp de luptă din războiul civil din Siria, a declarat sâmbătă ministrul-adjunct de externe al Federaţiei Ruse, Ghennadi Gatilov, într-un amplu interviu acordat agenţiei de presă Interfax, citat de AFP, conform Agerpres. 

"Nu, nu vom face presiuni (asupra regimului de la Damasc în vederea încetării bombardamentelor), pentru că trebuie înţeles că aici este vorba de o luptă împotriva ameninţării teroriste", a afirmat Gatilov. Ceea ce se întâmplă în Alep "face parte din această luptă împotriva ameninţării teroriste", a adăugat el. 

Zeci de civili din partea aflată în mâinile rebelilor a acestui al doilea ca importanţă oraş sirian au fost nevoiţi să-şi părăsească în zorii zilei de sâmbătă locuinţele, din frică faţă de raidurile aeriene ale regimului, care au fost reluate pentru a noua zi consecutiv. 

Responsabili americani au acuzat Moscova că sprijină atacurile regimului de la Damasc, care pare să pregătească un asalt asupra Alep. Joi, Washingtonul i-a solicitat Rusiei să facă presiuni asupra aliatului său Bashar al-Assad în vederea încetării bombardamentelor. 

"Armata noastră şi armata americană discută zilnic despre situaţia din Alep", a dat asigurări Gatilov, după ce emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a îndemnat miercuri Moscova şi Washingtonul să "revitalizeze" armistiţiul în Siria.

 

Cele mai citite

Un reprezentant al Ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit mort în hotelul Hilton din Kiev

În data de 25 iunie, trupul neînsuflețit al unui diplomat american a fost descoperit în hotelul Hilton din Kiev, conform relatării publicației Ukrainska Pravda. Potrivit...

Dezvăluiri șocante făcute de Paris Hilton. Vedeta a fost abuzată sexual și “îndopată” cu medicamente

Paris Hilton a povestit un episod tulburător din viața ei, momentul când a fost forțată să ia medicamente și abuzată sexual la școala din...

Cauți oferte medicale din România?

Intră pe MedAtlas! Accesul rapid și facil la servicii medicale de calitate este atât de necesar în prezent. Soluțiile online au devenit tot mai populare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă