25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialLiga arabă îi va înfrunta pe jihadiştii Statului Islamic

Liga arabă îi va înfrunta pe jihadiştii Statului Islamic

Ţările arabe au stabilit că îi vor înfrunta pe jihadiştii Statului Islamic (SI), grupare teroristă care a ocupat teritorii însemnate din nordul Irakului și sudul Siriei, a anunțat  Nabil al-Arabi, preşedintele Ligii Arabe.

"Miniştrii de Externe ai ţărilor arabe au convenit să ia măsurile necesare pentru a înfrunta grupările teroriste, inclusiv Statul Islamic", a declarat al-Arabi, într-o conferinţă de presă, la sfârşitul unei reuniuni ministeriale la Cairo, transmite Mediafax.

Conform textului final al reuniunii Ligii Arabe, citit de al-Arabi, miniştrii arabi au convenit "să ia toate măsurile pentru a combate terorismul la nivel de securitate, politic şi ideologic".

Textul nu face nicio referire la proiectul coaliţiei internaţionale iniţiat de Statele Unite pentru a lupta contra Statului Islamic.

În deschiderea acestei reuniuni, al-Arabi a făcut apel la ţările arabe să facă faţă "militar şi politic" jihadiştilor din cadrul SI.

Cele mai citite

Jude Bellingham, “distrus” de presa internațională după partida cu Slovenia

Echipa lui Gareth Southgate a oferit un joc "plictisitor" în faza grupelor, chiar dacă a terminat pe primul loc, iar presa engleză a taxat...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă