31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialJurnalistul britanic Graham Phillips, arestat de serviciile speciale ucrainene, a fost eliberat

Jurnalistul britanic Graham Phillips, arestat de serviciile speciale ucrainene, a fost eliberat

Jurnalistul britanic Graham Phillips, corespondent al postului Russia Today, a fost eliberat după ce a fost reţinut timp de 24 de ore de către serviciile speciale ucrainene (SBU), informează Mediafax.

Jurnalistul și-a ajunțat eliberarea pe contul de Twitter. "Tocmai am fost eliberat, după ce am fost arestat ieri de forţele ucrainene, la Mariupol".

"Forţele speciale m-au interogat cu privire la activitatea mea în cadrul postului Russia Today (…) nu am fost pus sub acuzare, nu voi fi deportat, nimeni nu m-a agresat, iar autorităţile ucrainene s-au comportat bine cu mine. Totul este bine".

Anterior, SBU a anunţat că "Graham Phillips a fost arestat pentru că se afla într-o zonă în care prezenţa jurnaliştilor este interzisă din cauza operaţiunilor antiteroriste".

Jurnalistul era dispărut de 24 de ore, ultima dată fiind observat în sud-estul Ucrainei.

Ministerul britanic de Externe a confirmat că Graham Phillips, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat în oraşul ucrainean Mariupol.

Cele mai citite

Ministerul Educației, despre cum s-a desfășurat a doua probă de la Evaluarea Națională

Astpzi, s-a desfășurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2024). Au fost prezenți 153.013 absolvenți ai clasei...

Rusia – Ucraina, ziua 855: Zelenski spune că acordul de securitate UE – Ucraina este o etapă spre pace

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat astăzi în vizită la Bruxelles pentru a semna un acord de securitate cu Uniunea Europeană, a estimat că acest...

Emma Răducanu, OUT de la Eastbourne. A fost eliminată de Daria Kasatkina

Emma Răducanu, britanica cu origini române, a suferit o înfrângere în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA 500 de la Eastbourne. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă