32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. Acuzații de antisemitism în Elveția: Un hotel le-a cerut clienților evrei...

FOTO. Acuzații de antisemitism în Elveția: Un hotel le-a cerut clienților evrei să facă duș înainte să intre la piscină. Autoritățile din Israel au criticat “hotelului urii”

Un hotel din loocalitatea elvețiană Arosa a publicat un afiș în care cere clienților evrei să facă un duș înainte de a folosi piscina, fapt ce a declanșat o amplă discuție în Israel, oficialii israelieni solicitând scuze oficiale din partea angajaților hotelului, potrivit Hotnews.ro.

Aparthaus Paradies, din localitatea Arosa, este un hotel frecventat de foarte mulți clienţi evrei, în special ultraortodocşi, proveniţi din Marea Britanie, Statele Unite sau Israel, arată presă elveţiană. 

Conducerea hotelului, în dorinţa de a reaminti regulile de igienă pentru cei care folosesc piscină, a ţintit specific "clienţii evrei" în urmă plângerilor legate de două tinere fete evreice care au intrat în apă fără să facă dus înainte, scrie ziarul israelian The Times of Israel, potrivit sursei citate.

"Pentru clienţii noştri evrei, femei, bărbaţi şi copii, sunteţi rugaţi să faceţi duș înainte şi după ce intraţi în piscină. Dacă nu respectaţi regulă, vom fi nevoiţi să va interzicem accesul în piscină. Va mulţumim pentru înţelegere". 

Acest afiș jignitor nu a fost singurul adresat clienților evrei. Un alt mesaj le solicită acestora să-şi pună mâncarea kusher într-o zonă special amenajată. "În atenţia clienţilor noştri evrei: puteţi accesa frigiderul doar în intervalele orare: 10,00-11,00 şi 16,30-17,30. Sper că veţi înţelege că echipa noastră nu poate fi deranjată fără încetare". 

Directoarea hotelului a afirmat că afişele au fost înlăturate dar a negat orice act antisemit. 

"În prezent, avem numeroşi clienţi evrei şi am remarcat că unii nu fac dus înainte să înoate", a arătat ea. "Având în vedere că alţi clienţi mi-au cerut să fac ceva, am scris un pic naiv acest afiş. Ar fi fost mai bine să mă adresez tuturor clienţilor", a declarat ea. 

Cele mai citite

Atenție! Kaufland retrage un produs de la raft, deoarece există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogene

Retailerul Kaufland a luat decizia de a retrage de pe rafturi un sortiment de file de somn suspectat de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Conform...

Congresul SUA îl așteaptă pe premierul Benjamin Netanyahu să i se adreseze

Liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului l-au invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA, în pofida disensiunilor majore în rândul populaţiei...

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova a produs o evaziune fiscală de peste 500000 de euro din vânzarea de bere

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei....
Ultima oră
Pe aceeași temă