10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFinlanda va expulza 20.000 de solicitanți de azil

Finlanda va expulza 20.000 de solicitanți de azil

Finlanda se aşteaptă să expulzeze aproape 20.000 de migranţi din cei 32.000 care au depus cereri de azil pe teritoriul ţării anul trecut, a indicat joi un oficial de rang înalt din Ministerul de Interne de la Helsinki, informează Agerpres.

‘20.000 este estimarea cu care lucrăm în acest moment, dar numărul solicitanţilor de azil care se decid pentru returnarea voluntară ar putea modifica această cifră’, a declarat secretarul general al Ministerului de Interne, Paivi Nerg, pentru Reuters. 

Aceasta ar însemna că 62% dintre solicitanţii de azil din 2015 vor fi expulzaţi. În 2014, procentul a fost de 56% dintr-un număr de 3.651 de cereri depuse. 

Potrivit oficialului, ministerul său are în plan înfiinţarea unor centre de tranzit pentru cei care urmează să fie deportaţi, separat de cei care doresc să părăsească Finlanda în mod voluntar. 

În jur de 4.000 de solicitanţi de azil şi-au retras deja cererile, a afirmat Nerg. 

Toate cererile depuse anul trecut ar trebui procesate până la sfârşitul lunii august, a indicat acelaşi oficial, precizând că marea majoritate a solicitărilor au fost înainte de cetăţeni irakieni. 

Suedia, un alt stat nordic membru al Uniunii Europene, a anunţat joi că intenţionează să expulzeze, pe baze voluntare sau nu, până la 80.000 de migranţi intraţi pe teritoriul său în 2015, din totalul de 163.000.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă