31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialPolițișt din Tecuci, reținut pentru abuz în serviciu

Polițișt din Tecuci, reținut pentru abuz în serviciu

Comisarul-șef Mircea Rusu de la Poliția Municipiului Tecuci a fost reținut pentru 24 de ore pe procurorii DNA pentru abuz în serviciu. 

Anchetatorii arată că, în data de 22 ianuarie 2014, inculpatul Rusu Mircea a dispus în mod nelegal subordonaţilor săi, suspecții agent şef adjunct Andrei Viorel – Claudiu şi agent şef Dobri Isabel – Lucian, ca, în afara atribuţiilor de serviciu ale acestora, stabilite pentru ziua respectivă, dar utilizând calitatea lor de poliţişti (incluzând uniforma şi insigna de poliţist), să-l însoţească pe un prieten al său, în maşina pusă la dispoziţie de acesta, într-o comună din județul Galaţi.

Suspecții urmau să-i asigure acestuia „protecţia” în rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea de la o bancă, a unei sume importante de bani.

Inculpatului și suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 și respectiv art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 15 octombrie 2014, inculpatul Rusu Mircea este prezentat Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale și punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cele mai citite

USR: Doi membri în cursa pentru desemnarea candidatului la prezidențiale

Două persoane s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului USR la alegerile prezidenţiale. Au fost anunţate primele două nume în cursa internă pentru desemnarea...

Ce corp ai ca să îți spun ce costum de baie îți trebuie?

Alegerea costumului de baie potrivit poate fi o provocare, dar este important să te simți confortabilă și încrezătoare în pielea ta. Când vorbim de costume...

Șoc în China! Doi foşti miniştri au fost excluși din Partidul Comunist în aceeaşi zi

Partidul Comunist din China a luat decizia de a exclude din rândurile sale pe Li Shangfu, fostul ministru al apărării, și pe predecesorul său,...
Ultima oră
Pe aceeași temă