26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăPoliticăUSR: Doi membri în cursa pentru desemnarea candidatului la prezidențiale

USR: Doi membri în cursa pentru desemnarea candidatului la prezidențiale

Două persoane s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului USR la alegerile prezidenţiale.

Au fost anunţate primele două nume în cursa internă pentru desemnarea candidatului USR la prezidenţiale.

Este vorba de Dumitru Stanca şi de Elana Lasconi, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu.

„Vor merge în faţa Congresului pentru a cere susţinerea partidului pentru a fi candidaţii USR la prezidenţiale”, a declarat acesta.

Congresul USR va avea loc sâmbătă, iar la finalul acestuia vor fi desemnaţi, pe lângă candidatul la prezidenţiale, şi membrii Biroului Naţional al formaţiunii.

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs după victorie a amintit de cele ultranaționaliste ale senatoarei Diana Șoșoacă. Precum ultranaționaliștii, Lasconi a încercat să-și lipească victoria și imaginea de Drapelul Național și de selecționata de fotbal.

Elena Lasconi a fost votată de membrii USR preşedinte al formaţiunii, în urma unui scrutin care a avut loc pe parcursul a două zile, primind 7.701 voturi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă