VIDEO. Cei doi turiști dispăruți în Masivul Retezat au fost găsiți de jandarmi. Starea lor de sănătate este relativ bună

de Gabriel Mihai , Mihai Diac , 20 martie 2017 - stire actualizata la ora 16:53, 20 martie 2017
Foto: Arhivă

UPDATE 16,40: Cei doi alpiniști din Craiova, care fuseseră dați dispăruți în Retezat în cursul zilei de sâmbătă, au fost găsiți luni după amiază în zona barajului Gura Apelor, din același masiv muntos, a informat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, Nicolae Răducu.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a celor doi turiști este relativ bună.


Trei echipe de salvatori au pornit în căutarea celor doi alpiniști dispăruți în Masivul Retezat din Hunedoara, pe trasee diferite, potrivit Agerpres. Echipele vor merge către vârful Bucura (2.433 de metri) pentru a găsii alpiniștii din Craiova dispăruți de sâmbătă, după ce au părăsit Refugiul Gențiana spunând că vor să se cațere în zona cunoscută sub numele de “Pereții Bucurei”.

"Imediat ce s-a luminat de ziuă, echipele de salvatori au plecat în căutarea celor doi alpiniști din Craiova. Căutările se desfășoară în condiții meteo nefavorabile, deoarece în zonă viscolește cu putere, este ceață și a început să cadă lapoviță", a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, în operațiunile de salvare sunt implicați 19 salvamontiști și opt jandarmi montani.

O primă echipă, formată din patru salvamontiști, a plecat luni dimineața de la Cabana Buta spre Poiana Pelegii și apoi Refugiul Bucura, unde se presupune că s-ar fi putut adăposti persoanele căutate.

A doua echipă, formată din cinci salvamontiști și trei jandarmi montani, a plecat de la Refugiul Gențiana, pe Valea Pietrele, și a reușit să ajungă deja la baza "Peretului Bucura", unde încearcă să-i găsească pe cei doi craioveni.

Cea de-a treia echipă, cu cinci salvatori, urcă de la Cabana Pietrele pe Valea Stânișoarei, spre vârful Bucura.

La Refugiul Gențiana se mai află cantonată o echipă, formată din cinci salvamontiști și patru jandarmi montani, care va interveni imediat ce va fi necesar.

Cei doi alpiniști dispăruți au venit din Craiova, la Refugiul Gențiana din Retezat împreună cu un grup de prieteni.

Ei au anunțat sâmbătă că pleacă spre un traseu omologat de cățărare din apropierea vârfului Bucura, de unde nu s-au mai întors. Colegii lor au încercat să-i găsească, fără succes, după care au cerut ajutor Salvamontului. Operațiunile de căutare au început duminică dimineața, dar s-au oprit temporar din cauza viscolului puternic, a ninsorii și a ceței dense.

Loading...

Comentarii

  • Negru Vasilica

    30 martie 2017 22:21

    Bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastrevasilica.negruyahoo.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design