30.5 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialRFI România, decorat cu Meritul Cultural

RFI România, decorat cu Meritul Cultural

De 1 decembrie RFI România a primit Ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler. Distincţia a fost acordată de Preşedintele României în semn de apreciere pentru «profesionalismul, obiectivitatea şi dăruirea puse în realizarea actului jurnalistic, RFI România impunându-se ca un exemplu de abordare responsabilă a informaţiei».

În ceremonia desfăşurată la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a aminitit că postul nostru de radio a împlinit recent 25 de ani*, ceea ce reprezintă «o vârstă frumoasă a maturităţii».

«Prin obiectivitate, profesionalism şi independenţă, postul dumneavoastră de radio a devenit o voce a analizei critice de calitate, a dezbaterii autentice, a informaţiei credibile şi oneste», a continuat preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a mai spus că «RFI România a devenit un etalon şi o comunitate de valori, de care presa românească are atâta nevoie».

Ordinul Meritul Cultural este o decoraţie acordată pentru realizări deosebite în domeniul cultural. El se acordă pentru talentul şi serviciile deosebite aduse culturii, artei,ştiinţei şi promovării spiritului caritabil, prin opere de creaţie, interpretare şi sociale, de impact naţional.

 

*Joi 19 noiembrie, cu ocazia aniversării a 25 de ani, RFI România a organizat o zi eveniment în mijlocul Bucureştiului. Radioul şi-a instalat studioul la Centrul Cultural Hanul Gabroveni (ARCUB) şi şi-a invitat ascultătorii să asiste la 13 ore de emisiuni delocalizate. Şi programele în limba franceză ale RFI s-au alăturat acestui eveniment, oferindu-i astfel un ecou mondial.  

RFI România

De 25 de ani, RFI România difuzează 24 de ore din 24 programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti, doi jurnalişti la Paris şi o reţea de corespondenţi în lume, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii în limba română, acordând o atenţie specială actualităţii. Postul emite în FM în România, la Bucureşti, Cluj, Craiova şi Iaşi, în curând la Sibiu şi Timişoara, precum şi în capitala Republicii Moldova, Chişinău.

Cele mai citite

Istoria și semnificația numerelor norocoase în diverse culturi

Numerele au avut întotdeauna o importanță deosebită în viața oamenilor, fiind folosite pentru a înțelege și a da sens lumii înconjurătoare. În multe...

Constanța: Un student a încercat să-și incendieze profesorul după ce a primit o notă proastă

Un student nemulțumit de nota primită a încercat să incendieze un profesor. Incidentul a avut loc la o universitate din Constanța. Profesorul ar fi...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă