25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPrefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, audiat ca martor la DIICOT într-un dosar...

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, audiat ca martor la DIICOT într-un dosar privind infracţiuni informatice

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a precizat pentru AGERPRES că a fost audiat ca martor la DIICOT într-un dosar în care sunt cercetate infracţiuni informatice, menţionând că le va acorda anchetatorilor tot sprijinul pentru aflarea adevărului. Întrebat dacă a fost spionat de angajaţi ai Black Cube, prefectul a răspuns: “Nu pot să confirm sau infirm”. 

“Pot să vă spun că am fost citat şi audiat în cursul zilei de vineri (15 aprilie – n.r.) la DIICOT, structura centrală, într-o cauză privind infracţiuni informatice (…). Ancheta nu este secretă, dar nici publică”, a declarat Petrovan. 

El a menţionat că nu i s-a precizat dacă va mai fi audiat, dar a subliniat că se va prezenta în faţa procurorilor DIICOT în cazul în care va mai fi solicitat. 

“Nu mi s-a precizat la momentul respectiv. Dacă voi fi solicitat, mă voi prezenta (…), voi acorda tot sprijinul pentru aflarea adevărului”, a mai declarat Petrovan. 

Doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, au fost arestaţi preventiv, fiind inculpaţi în dosarul de hărţuire a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. 

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. 

Cele mai citite

Jude Bellingham, “distrus” de presa internațională după partida cu Slovenia

Echipa lui Gareth Southgate a oferit un joc "plictisitor" în faza grupelor, chiar dacă a terminat pe primul loc, iar presa engleză a taxat...

Aleksandar Vucic consideră că intransigența manifestată de Rusia și de Occident fac imposibilă încetarea conflictului din Ucraina

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat miercuri că intransigenţa manifestată atât de Rusia, cât şi de Occident, face imposibil de evitat escaladarea războiului din...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă