37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialDosar penal după ce un marinar bulgar a fost găsit mort în...

Dosar penal după ce un marinar bulgar a fost găsit mort în dreptul Podului Prieteniei de la Giurgiu

Trupul unui marinar bulgar care a căzut în fluviul Dunărea în timpul acostării unei nave în Portul Giurgiu a fost găsit în dreptul Podului Prieteniei, anchetatorii efectuând în acest caz cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, transmite Antena 3.

„La data de 22 iunie 2024, ora 10,10, poliţiştii Serviciului Judeţean de Transporturi Giurgiu au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un marinar, cetăţean bulgar, de 61 de ani, ar fi căzut în apă în timpul efectuării manevrei de acostare a unei nave, în portul Giurgiu şi nu ar mai fi ieşit la suprafaţă. În cauză au fost efectuate activităţi de căutare cu ambarcaţiuni ale lucrătorilor ISU Giurgiu şi de la ITPF Giurgiu.

La data de 25 iunie, ora 17,25, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că, în zona braţului ARA al fluviului Dunărea, în dreptul Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, ar fi observat un cadavru plutind. Cadavrul a fost identificat de către poliţişti ca fiind al bărbatului dispărut la data de 22 iunie anul curent”, se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, la faţa locului s-au deplasat sâmbătă, 22 iunie, şi pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o barcă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de stingere, două ambulanţe SAJ şi un echipaj de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa Bucureşti-Ilfov.

La căutări a participat şi o ambarcaţiune din cadrul Poliţiei de Frontieră.

„Acţiunea de căutare a fost îngreunată de curenţii puternici, apa având o adâncime de aproximativ 10 metri în locul în care bărbatul ar fi fost văzut ultima dată”, au menţionat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai ISU Giurgiu.

Poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Giurgiu continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă