25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialJurnalista Sorina Matei: Relația cu B1 s-a sfârșit prin denunțarea unilaterală de...

Jurnalista Sorina Matei: Relația cu B1 s-a sfârșit prin denunțarea unilaterală de cealaltă parte

Jurnalista Sorina Matei a anunțat, vineri, pe blogul ei, că a luat notă de încheierea relației de lucru cu televiziunea B1 TV, care s-a încheiat ”prin denunțarea ei unilaterală de către cealaltă parte”.

Sorina Matei nu a mai apărut pe post de la începutul lunii aprilie 2015. Un alt jurnalist căruia nu i s-a reînnoit contractul de colaborare cu B1 TV este Cătălin Prisăcariu.

” Astăzi, am luat notă oficial că relația mea de lucru care expira legal pe 31 decembrie 2015 s-a sfârșit prin denunțarea ei unilaterală de către cealaltă parte. Produsul jurnalistic realizat de mine, felul în care au fost tratate subiectele , aducerea de informații în exclusivitate, prezentarea tuturor cazurilor publice de corupție s-au bucurat de aprecierea și încrederea publicului, totul fiind în acord cu profilul meu bazat pe 18 ani de experiență în aceast domeniu,  și cu specializarea mea profesională din ultimii 8 ani în domeniul Justiției”, a scris Sorina Matei.

Jurnalista a mai spus că, deși ”în ultimul an și o lună, am realizat la cerere onest, consecvent și fără niciun fel de pretenții și în situații dificile acest produs jurnalistic, în ultimele luni temele abordate fiind cele publice, legate de Justiție și răsunătoare cazuri de corupție, acum mai bine de trei săptămâni, într-o sâmbătă seară, totul a fost anulat brusc.  Am decis, la acel moment, să nu fac publice discuțiile interne din ultimele 7 luni  referitoare la conținutul editorial, pentru că am socotit aceste discuții private și pentru că respectivul conținut al acestor discuții nu a reușit niciodată să-mi denatureze sau altereze felul onest, cinstit, în deplin respect față de public și adevăr în care mi-am făcut meseria. Întotdeauna mi-am făcut profesia până la capăt, fără compromisuri, cu orice risc. Logica simplă a derulării evenimentelor din ultimele luni corelată cu o evidentă schimbare de retorică pe subiecte publice ce țin de Justiție și luptă anticorupție- singura acceptată- conduc însă la concluzia evidentă că întreg demersul meu jurnalistic deschis și de bună credință, pro-respectare a legii și pro-luptă-anticorupție, este indezirabil unora în acest moment”.

În 4 aprilie, Cătălin Prisăcariu scria, pe blogul său, că a fost anunțat telefonic că emisiunea pe care o modera nu mai intră pe post: ”Vineri, la finalul emisiunii, am spus că “ne revedem luni, de la ora 19.00″. Ieri, adică sîmbătă, pe seară, conducerea postului m-a informat că nu ne revedem luni. Nici de la 19.00, nici de la altă oră. Și nici în vreo altă zi. Emisiunea mea, deci, a fost scoasă de pe post. Singurul motiv invocat: situația financiară precară a postului. Dacă vă întrebați cum de verdictul financiar pomenit mi-a fost comunicat sîmbătă seară, nu pot decît să ridic din umeri și să îmi imaginez că, poate, fix atunci, sîmbătă seară, departamentul contabil al postului a încheiat o muncă extenuantă la un raport de audit care a arătat cît de gravă e problema. Dar adevărul e că habar n-am”.

Cele mai citite

Sorin Bontea a câștigat unul dintre procesele intentate de Antena Group

Sorin Bontea a obținut o victorie importantă în justiție! Renumitul bucătar a câștigat unul dintre procesele intentate de Antena Group împotriva sa. Curtea de...

Inteligența artificială a dat verdictul! Cât se termină România – Olanda, în optimile EURO 2024

România a acces în optimile EURO 2024, acolo unde o va întâlni pe Olanda. Echipa lui Ronald Koeman nu este în cea mai bună...

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă