29 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO. ÎCCJ a decis eliberarea Elenei Udrea din arestul Poliţiei

VIDEO. ÎCCJ a decis eliberarea Elenei Udrea din arestul Poliţiei

UPDATE 20.31. Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat că deputata a primit ştirea cu bucurie şi că prima obligaţie a ei este să se prezinte la Secţia 2 de Poliţie pentru a anunţa noua dispoziţie a Instanţei.

De asemenea, Striblea a declarat că miercuri, Udrea a fost chemată la audieri de către procurorii anticorupţie şi că, cu această ocazie vor cere să i se permită deputatei să meargă în Camera Deputaţilor. 

"Mâine la ora 9.30, Elena Udrea a fost citată la audieri de către DNA. Cu această ocazie vom solicita procurorului de caz să încuviinţeze prezenţa ei în Camera Deputaţilor, miercuri, la ora 11.30", a spus avocatul. 

UPDATE 20.08: Elena Udrea a fost eliberată din arestul Poliţiei. 

"Probabil că voi merge, mâine, în Parlament", a spus deputata.

Udrea nu a vrut să dea mai multe declaraţii.

UPDATE 19.24: Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală, informează Mediafax

Instanţa îi atrage atenţia că în caz de încălcare a oricăreia dintre aceste obligaţii, se poate dispune din nou arestarea ei preventivă.

Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

———

UPDATE 19.12: Avocatul Elenei Udrea a declarat după decizia ÎCCJ că se bucură că s-a încheiat umilinţa arestului preventiv şi că încă nu ştie cum a reacţionat deputatea la auzul veştii. 

"În instanţă argumentele s-au bazat pe lipsa de probe şi pe lipsă de proporţionalitate între măsura şi ralitatea din dosar", mai spus Striblea.

——-

UPDATE 19.09: Elena Udrea va fi plasată în arest la domiciliu a decis, definitiv, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă dispusă în 11 februarie în dosarul "Microsoft", informează Mediafax. 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/96fe7801177f0b618e9d244bcfadb7f1/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

—–

UPDATE 09:46: Elena Udrea a ieşit, marţi, de la Înalta Curte de Casaţie şi şi Justiţie.

UPDATE: Elena Udrea a ajuns, marţi, la instanţa supremă, unde se va judeca contestaţia împotriva măsurii de arestare preventivă pentru 30 zile, informează B1 Tv.

—–

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) judecă, marți, contestația  Elenei Udrea împotriva măsurii de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul Microsoft.

Citește și: Dosarul Gala Bute: O nouă cerere de arestare pe numele Elenei Udrea, pentru luare de mită. Reacția fostului ministru și dilema deputaților

Elena Udrea se află în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată pentru 30 de zile prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Microsoft.

Udrea este acuzată, în dosarul Microsoft, de trei fapte de trafic de influenţă – în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi de spălare de bani.

Citește și: Moștenirea lui Traian Băsescu. Ce facem cu ea?

Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş este acuzat în acest dosar că ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de una dintre cele două persoane încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Totodată, potrivit anchetatorilor, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societăţi cu obiect de activitate IT, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România.

Udrea mai este acuzată în dosarul Microsoft că a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în acelaşi dosar, "pentru a-i rezolva problemele din justiţie".

Cele mai citite

Corp găsit după inundațiile din Elveția, două persoane încă dispărute

Salvatorii elvețieni au găsit duminică corpul uneia dintre cele trei persoane dispărute de la inundațiile care au lovit cantonul sud-estic Grisons, a declarat poliția. Furtunile...

Fotbal: Clauss consideră “extrem de pozitiv” ca De Zerbi să semneze cu Marseille

Fundașul echipei Franței și al clubului Olympique de Marseille, Jonathan Clauss, a declarat duminică că ar fi "extrem de pozitiv" ca antrenorul Roberto De...

Orezul Cărnos: O Revoluție Alimentară din Coreea de Sud

Seul, Coreea de Sud Într-un mic laborator din Seul, o echipă de oameni de știință sud-coreeni lucrează la un proiect revoluționar care ar putea schimba...
Ultima oră
Pe aceeași temă