7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeVideoVIDEO. Japonia a efectuat un exercițiu militar pe fondul amenințării Taiwanului

VIDEO. Japonia a efectuat un exercițiu militar pe fondul amenințării Taiwanului

Japonia a efectuat duminică (12 noiembrie) un exercițiu de evacuare în caz de tsunami pe cea mai vestică insulă a sa, un exercițiu care ar putea ajuta, de asemenea, rezidenții să răspundă la o situație de urgență generată de orice încercare a Chinei de a prelua controlul asupra Taiwanului, țară autonomă aflată în apropiere, a declarat un oficial.

Aproximativ 200 de oficiali de pe insulă și membri ai armatei japoneze, cunoscută sub numele de Forța de autoapărare (SDF), au participat la exercițiul de pe Yonaguni, cea mai vestică insulă japoneză, situată la 2.000 km sud-vest de capitala Tokyo.

Japonia este predispusă la tsunami declanșat de cutremure. Aproape 20.000 de persoane au fost ucise de unul pe coasta de nord-est a insulei sale principale Honshu în 2011.

Dar Koji Sugama, oficialul din Yonaguni responsabil cu pregătirea celor 1.700 de locuitori ai insulei pentru dezastre, a declarat că respectiva comunitate trebuie să fie pregătită și pentru pericolul unui conflict.

“Astăzi am desfășurat un exercițiu care ne ajută să ne descurcăm în cazul unor dezastre, dar le oferă oamenilor și ceva la care să se gândească și care le va fi de folos într-o situație de urgență din Taiwan”, a declarat Sugama.

Yonaguni se află la doar 110 km de Taiwan. În luna august a anului trecut, China a lansat rachete în apele din apropiere ca răspuns la o vizită în Taiwan a președintelui de atunci al Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

China revendică Taiwanul ca teritoriu al său și nu a exclus niciodată folosirea forței pentru a prelua controlul asupra acestuia.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

SUA va prelua, de anul viitor, controlul Portului Constanța

Autoritatea Vamală Română, condusă de președintele Ioan Cupă, a făcut astăzi un anunț, oarecum surprinzător, prin care Statele Unite ale Americii vor prelua...

Schimbare la vârful Armatei. Generalul Gheorghiță Vlad va fi noul șef al Marelui Stat Major

Generalul-locotenent Gheorghiță Vlad a fost numit în funcția de şef al Statului Major al Apărării. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire. Numirea lui...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă