20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăPoliticăSondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul Avangarde, la comanda PSD.

Această ierarhie este prezentată la data de 28 aprilie 2024, la doar câteva zile după ce Gabriela Firea s-a relansat în competiția pentru funcția de primar general, în calitate de candidat al PSD.

Colectarea datelor s-a realizat imediat după ce Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PNL și PSD din poziția de candidat unic al acestor două partide. Drept urmare, numele lui Cîrstoiu nu a mai fost inclus în cel mai recent sondaj. Marea schimbare față de sondajul precedent este că Cristian Popescu Piedone a căzut de pe locul al doilea (imediat după Nicușor Dan) pe locul al treilea (după Nicușor Dan și Gabriela Firea).

Sondajul ale cărui rezultate s-au publicat la data de 28 aprilie 2024 indică următoarea ierarhie: Nicuşor Dan (Dreapta Unită) circa 31 la sută din intențiile de vot, Gabriela Firea (PSD) circa 24 la sută, Cristian Popescu Piedone (PUSL) circa 20 la sută. Candidatul PNL, Octavian Burduja, ar fi pe locul al patrulea.

Gabriela Firea își depune oficial dosarul de candidat la Primăria Capitalei în ziua de 28 aprilie 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

La 17 ani de la aderare, UE ne substrage patrihoții

Ilustrație: Marian Avramescu România este parte a marii familii a Uniunii Europene (UE) de 17 ani, iar de Ziua Independenței Naționale a României, sărbătorită...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...
Ultima oră
Pe aceeași temă