3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeVideoPrimul magistrat declarat non-binar din Mexic a fost găsit mort

Primul magistrat declarat non-binar din Mexic a fost găsit mort

Primul magistrat declarat non-binar din Mexic și activist proeminent al LGBTQ, Ociel Baena, a fost găsit mort acasă, în statul central Aguascalientes, au declarat autoritățile mexicane luni (13 noiembrie), potrivit Reuters.

Autoritățile spun că încă investighează cauza morții. Baena, care a folosit pronumele ei/ei, a fost și un activist proeminent al LGBTQ.

Ei au fost apreciați în America Latină pentru munca de promovare a drepturilor comunității LGBTQ.

Procurorul de stat din Aguascalientes a declarat că cadavrul lui Baena a fost găsit împreună cu o altă persoană, pe care presa locală a identificat-o drept partenerul lui Baena.

„ Nu am găsit nicio altă dovadă care să ne conducă să stabilim că o a treia persoană a intrat în casă. De asemenea, știm că cele două persoane formau un cuplu și că locuiau la acea adresă”.

Baena a depus jurământul ca magistrat în octombrie anul trecut.

Activiștii LGBTQ au organizat veghe și demonstrații în onoarea magistratului, luni seara, în Aguascalientes, precum și în Mexico City, Monterrey și alte orașe mari.

Organizațiile pentru drepturile omului cer o anchetă pentru a stabili dacă moartea lui Baena a fost legată de identitatea lor de gen.

Papa Francisc CONDAMNĂ lobbyul gay, dar “nu judecă” homosexualii

Papa Francisc a condamnat lobbyul gay de la Vatican, dar a afirmat că nu el trebuie să îi “judece” pe homosexuali, relatează Mediafax.

“Problema nu este de a avea această tendinţă, ci de a face lobby. Aceasta este problema cea mai gravă, în opinia mea. Dacă o persoană este gay şi îl caută pe Domnul cu bunăvoinţă, cine sunt eu ca să judec?”, a întrebat el.

Este pentru prima dată când Papa ţine o adevărată conferinţă de presă. Destins, glumeţ, dar prudent, el a răspuns la toate întrebările puse de aproximativ 15 dintre cei 70 de jurnalişti prezenţi la bord, fără să se eschiveze, uneori după pauze de gândire şi foarte stăpân pe sine.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sindicatul Național Hidroenergetica acuză conducerea Hidroelectrica că dezinformează

Sindicatul National Hidroenergetica, membru al Federației Naționale Mine Energie, afiliată CNS Cartel ALFA, se declară revoltat de faptul că nu poate avea un dialog cu...

Predoiu, despre dotarea MAI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) continuă să-şi doteze forţele cu noi tehnologii şi capacităţi de răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă, care reprezintă o provocare...

Cel puțin doi morți și opt răniți, într-un atac în Ierusalim

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, în această dimineaţă, într-un atac cu arme de foc...
Ultima oră
Pe aceeași temă